Viktor Navorszkit utánozza a reptéren ragadt japán

Vágólapra másolva!
Hiroshi Nohara egy kis pihenésre érkezett Mexikóba, jelenleg a mexikóvárosi repülőtéren tartózkodik. Immár három hónapja és nem nagyon szándékozik távozni onnan. Íme a valódi Viktor Navorszki a Terminálból.
Vágólapra másolva!

A japán turista képtelen épeszű magyarázatot adni, miért vesztegel szeptember 2-a óta a mexikóvárosi Benito Juarez nemzetközi repülőtér 1-es terminálján. Nohara két hónapja az utasok adományaiból él, a terminál gyorséttermei által felajánlott ételeket fogyasztja és egy székben alszik - írja a Yahoo Travel.

Kezdetben az utasok kicsit tartottak tőle és a repülőtér vezetősége a japán nagykövetségtől próbálta megtudni, miért is nem távozik Mexikóból. Mára igazi sztár vált belőle, szinte mindenki hallott már róla és nem telik el úgy nap, hogy valamely tévécsatorna, vagy újság ne foglalkozna vele. A turisták a furcsa szerzettel fotózzák magukat, vagy autogramot kérne a sztártól.

A tokiói illetőségű férfi turistavízummal érkezett Mexikóba és a visszaútra is megvolt az érvényes repülőjegye, az országot mégsem hagyta el - mondta Nohara egy interjúban az egyik étterem előtt. Azt mondta, nem volt különösebb motivációja a meghosszabbított tartózkodásnak és azt sem tudja, meddig szeretne maradni. Nem értem, miért vagyok itt - mondta egy tévéstábnak - nincs különösebb indokom rá.

A japán nagykövetség nem kényszerítheti távozásra, s a mexikói hatóságok sem tehetnek semmit, hiszen Nohara vízuma csak március elején jár le. A két hónap alatt igencsak drámai változáson ment át a japán turista, s a rajongói szerint az a legnagyobb baj, hogy már hetek óta nem mosakodott.

Ennek ellenére a repülőtér dolgozói kedves, udvarias embernek ismerik, aki naphosszat csak ücsörög és eszik. A repülőtéri éttermek többsége ingyenes rágcsálnivalóval és italokkal látják el, sőt az éttermek még ingyenes reklámhordozót is látnak a férfiben, mivel szinte minden nap stabil szereplője a híradóknak. A külföldi turisták gyakran vásárolnak neki édességeket, vagy hamburgert. Nohara az utóbbit különösen kedveli.

Nohara látta a Terminál című filmet, amelyben Tom Hanks egy kelet-európai turistát alakít, aki hasonló helyzetbe kerül egy New York-i repülőtéren, de elmondása szerint nem ez volt a motivációja, bár a hasonlóságokat ő is érzékeli. Az életem a Terminál második része - mondta a riportereknek.