Online fórumon érdeklődhetünk az amerikai vízummentességről

Vágólapra másolva!
Online fórumot rendez a budapesti amerikai nagykövetség a vízummentességről, az érdeklődők csütörtökön délután kapnak választ az utazással kapcsolatos kérdéseikre - közölte a nagykövetség hétfőn a távirati irodával
Vágólapra másolva!

A magyar nyelvű fórumon a vízummentesség mellett az utasnyilvántartó rendszer (ESTA) működésével kapcsolatban is várja a kérdéseket a konzuli osztály vezetője, Thomas Ramsey. A kérdéseket már hétfőtől elküldhetik az érdeklődők, de élőben is lehet majd kérdezni csütörtökön 14 és 16 óra között - olvasható a közleményben. A fórum a nagykövetség honlapján, a http://forum.usembassy.hu címen érhető el.

A magyar állampolgárok november 17-étől utazhatnak vízummentesen az Egyesült Államokba, azonban az új szabályozással kapcsolatban már most is kérhetnek információt az utazók a nagykövetségtől - mutat rá a közlemény.

A vízummentességi programban keretében a külföldi turisták és üzletemberek legfeljebb kilencven napig tartózkodhatnak majd vízum nélkül az Egyesült Államokban, a munkavállalóknak és a diákoknak továbbra is kell majd vízumot kérniük. Az utazás előtt azonban a turistáknak is regisztrálniuk kell magukat, az ESTA internetes oldalán kell egy kérdőívet kitölteniük.

Csak azok a magyarok utazhatnak vízummentesen az Egyesült Államokba, akiknek új típusú, bordó fedelű útlevelük van. A régi útlevéllel csak vízummal lehet Amerikába utazni.

A nagykövetség információs oldalán arra is felhívják a figyelmet, hogy - vízummal vagy anélkül - ezután is bárkit visszafordíthatnak a hatóságok.