Megérkezett az első légcsavaros Malév-gép

Vágólapra másolva!
Megérkezett Ferihegyre a Malév első Bombardier Q400-as, turbólégcsavaros gépe csütörtökön. A gépet a légitársaság regionális útvonalain állítja forgalomba.
Vágólapra másolva!

A Q400-as repülőgépek kulcsfontosságú szerepet kapnak a Malév flotta-átalakítási programjában - mondta a közlemény szerint Leonov Péter vezérigazgató, hozzátette: ez a típus egyaránt ideális a rövid- és középtávú forgalomban, csendes, költség-hatékony, valamint környezetbarát. A jelentősen alacsonyabb üzemanyag felhasználásnak köszönhetően a Q400-as repülőgépek egy székre számolt üzemeltetési költségei a legkedvezőbbek a regionális repülőgépek piacán, 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a légitársaság F70-es, vagy a kivonásra váró CRJ-200-as repülőgépek.

Fotó: László Viktor

A légitársaság nyár elején számolt be arról, hogy első lépcsőben, a téli menetrendi időszakban fokozatosan négy használt Q400-at állít forgalomba. A tervek szerint 2012-től négy új modell érkezik a flottába. A légitársaság regionális - Fokker F70-es és CRJ-200-as típusokból álló - gépparkját cseréli le a Q400-as repülőgépekre.

Leonov Péter még júliusban jelentette be, hogy a Malév a kanadai Bombardier repülőgépgyártó Q400-as típusú, turbólégcsavaros repülőgépeire cseréli a következő években regionális gépparkját. A Malév 2013-as teljesítéssel további négy repülőgépre opciót is lekötött, a Bombardier-vel aláírt szerződés értéke az opcióban szereplő gépek megvásárlásával együtt 226 millió dollár.