Pályatérkép és hójelentés a mobilra - újdonságokkal vár Trentino

Vágólapra másolva!
A téli sportok szerelmeseinek nem kell bemutatni Trentinot. A tartományt nyugaton a fenséges Brenta-Dolomitok, délen a nyugalmas Folgaria-fennsík, keleten a Pale di San Martino, északon pedig a Fassa Dolomitok ölelik körül. A tartományban idén számos kényelmi szolgáltatást vezetnek be. Ilyen például a telefonra tölthető pályatérkép, és webkamera, a hóviszonyokról tájékoztató sms szolgáltatás, és idén először elindul a blog verseny, ami a síelők nem mindennapi élményeit hivatott bemutatni és díjazni.
Vágólapra másolva!

Az első hó és a hozzá tartozó kedvezmények

Trentinóban hivatalosan november 29-én indul a téli szezon. A Dolomiti Superski az "Első Hó" (Prima Neve) elnevezésű akciós csomaggal indít. Akciójuk lényege, hogy aki november 29. és december 23. között négy napra szóló foglalást intéz, azoknak egy napot (szállással és síbérlettel), nyolcnapos foglalás esetén pedig két napot (szállás és síbérlet) ingyen ad.

Forrás: Getty Images

További kedvezmény, hogy a már ismert "Direct to lift" nevű kártyával idén sem kell a kasszánál sorba állni, ráadásul 10 százalékot megtakarítunk a listaárhoz képest. Mindezt egy személyre szóló chipkártya teszi lehetővé, melyet a 12 sírégió központi síbérlet-árusítóhelyeinél vásárolhatunk meg mindössze 5 euróért. Napijegyek árát bankszámlánkról vonják le, figyelembe véve, hogy az első öt napra 5 százalék, míg a hatodiktól 10 százalék kedvezmény jár.

Pályatérkép a mobilon

Idén télen már mobilunk segítségével is megtervezhetjük a síelést a Dolomiti Superski területén belül. Ehhez le kell töltenünk a www.dolomitisuperski.com honlapról a 12 völgy pálya- és felvonótérképét, és be kell írnunk az indulásunk, valamint az érkezésünk helyét. Pillanatokon belül megjelenik egy ajánlott és egy alternatív útvonal, a rendelkezésre álló felvonók száma, a pályák hosszúsága és szintkülönbsége, valamint a lesikláshoz szükséges becsült idő.

Hójelentés sms-ben

A pályák nyitva tartásáról és az éppen aktuális hóviszonyokról sms-ben tájékoztatnak. A sí régió nevével a 482812-es számra küldött sms információkat küld vissza a hóviszonyokról, a síelhető pályákról, továbbá a következő három napra vonatkozó időjárásról. Egy szintén sms-ben kiküldött link segítségével a kért régió éppen aktuális képét is láthatjuk webkamerán keresztül.

Forrás: Getty Images

Hasonló szolgáltatás a "Dolomiti Superski good morning post" csomag. Ha megvásároljuk (2,40 euró egy hétre) minden reggel informálnak az időjárásról, a várható havazásokról illetve az esti partikról. Az sms-ek számos hasznos tanáccsal szolgálnak a sípályák biztonságos használatát illetően is.

Bloggerek versenye

A Dolomiti Superski folyamatosan frissülő honlapja egy újabb közösségi felülettel is gazdagodik. Idén indul az első blog verseny, melyen a közösségi oldal felhasználói beszámolhatnak a téli élményekről videók és fotók segítségével. A zsűri a legeredetibb és legmegragadóbb beszámolót egyhetes ingyen síeléssel jutalmazza. A közösségi oldal felhasználói is szavazhatnak a legszebb hegyről, a kedvenc pihenőhelyről és a legelbűvölőbb panorámát nyújtó szakaszról.

Kampány a biztonságért

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén újra megrendezik a "TAKE CARE HAVE FUN" elnevezésű kampányt. A program a síelők és snowboardosok biztonságát népszerűsíti, és idén először jutalmazza egy személyre szóló Dolomiti Superski-s fejvédővel.

Forrás: Getty Images

A részvételhez mindössze három kérdésre kell válaszolni az Olasz Téli Sport Szövetség szabályaival kapcsolatban. A szelvényeket a bérletárusító helyeken kell leadni.

Bérlet ajánlatok

A decemberre és az egész szezonra szóló ajánlatokat már most érdemes végiggondolni, mert minden európai sí régió igyekszik a legkedvezőbb csomagokkal csábítani a síelőket. A téli sportok szerelmeseinek pedig idő kell, hogy kiválaszthassák maguknak a legjobb ajánlatot.

A Skirama Dolomiti Adamello-Brenta pályákra ajánlott bérletek két változatban kaphatók: az 1-14 napig érvényes Superskirama bérletet korlátlanul használhatjuk az egész 380 km-es pályarendszeren, valamint választhatjuk az 5-14 napig érvényes Skirama bérlet is, mellyel korlátok nélkül síelhetünk az adott síterületen belül. Az 1-14 napos bérletek 39-359 euró között mozognak.

A pályákon egyébként novembertől egészen áprilisig síelhetünk, köszönhetően a pályák magaslati fekvésének (Madonna di Campiglióban 2500 méterig, Passo del Tonalén 3000 méterig) valamint annak, hogy a pályarendszer teljes hosszának 90 százalékán programozott hóágyúzással biztosítják a megfelelő hóviszonyokat. A távolsági érzékelőkkel működő leolvasó rendszer segítségével a felvonóknál a hosszú sorban állás is elkerülhető.

Gyerekekkel is megéri

A turisták minden igényének kielégítésére a Superskirama bérletek kedvezményesen is megvásárolhatók. A gyerekek például 8 éves korig ingyen síelhetnek. A 2000. november 30. után születettek, amennyiben egy felnőtt családtag síbérletet vásárol, ingyenes bérletre (érvényesség: 3-14 nap) jogosultak, mely azonos típusú és időtartamú az őket kísérő felnőtt családtagéval. Az ajánlat a karácsonyi időszakot kivéve az egész téli szezon idejére érvényes.

Nőnap: december 13.

A 2008/2009-es szezonban is újra megrendezik a "Ladies' Day"-t, azaz a hölgyek napját. Idén minden hölgy, aki 2008. december 13-án jelentkezik Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Tonale-Ponte di Legno, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone vagy Folgaria-Lavarone bérletárusító helyein, egy napos Superskirama bérletet kap ajándékba.

Sz.K.