Kisebb gépekkel indítja a telet a Malév

Vágólapra másolva!
A Malév október 26-án életbe lépő téli menetrendjében 2 százalékkal nő a járatok száma, a székkapacitás azonban 6 százalékkal csökken és ebben az időszakban közlekednek először a légitársaság új típusú, alacsony fogyasztású, környezetbarát Q400-as repülőgépei - közölte a Malév.
Vágólapra másolva!

A flottába október végétől folyamatosan beálló, három 72 üléses és egy 76 üléses Q400-as jóval kisebb befogadóképességű, mint a flottából kivont két B767-es és a téli menetrendi időszakban nem üzemeltetett öt B737-es repülőgép.

Forrás: [origo]
Ilyenek lesznek az új Malév gépek

A hosszú távú üzemelés megszüntetése miatt mindössze a bangkoki járat nem szerepel az idei téli menetrendben, hiszen már a tavalyi téli időszakban sem közlekedtette észak-amerikai járatait a légitársaság. A szezonalitásból adódóan, idén télen is kikerülnek a hálózatból a tipikusan nyári célállomások, például Malaga és Split.

A téli menetrendi időszakban átlagosan heti 441, naponta 63 menetrend szerinti járatot üzemeltet 33 ország 47 városába a Malév, code-share partnereivel együtt pedig 36 ország 66 városát köti össze a magyar fővárossal. A legtöbbször, naponta ötször Amszterdamba repülnek légitársaság gépei.