Villapark épül Csokonyavisontán

Vágólapra másolva!
Villapark épült a Somogy megyei Csokonyavisontán csaknem 500 millió forintos beruházással, az épületegyüttest pénteken adták át. A kiemelkedően gyógyhatású vízzel rendelkező csokonyavisontai fürdő tőszomszédságában elkészült korszerű, 64 szobás villapark építéséhez a beruházó konzorcium 135 millió forintos támogatást nyert európai uniós és hazai forrásokból a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében.
Vágólapra másolva!

A 64 szobás Relax Termál Villaparkot a Hotel Villa Rosa Termál Gyógyüdülőfalu Kft. építette fel, a Somogy Megyei Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Rt. Kaposvár és a Kolombus Tours Bt. partnerségében. A nyolc apartmanház mindegyikében nyolc komfortos szobát alakítottak ki, saját konyhával, televízióval, internettel. A földszinti szobák akadálymentesítettek, a park területén pedig egy étterem is várja a vendégeket.

Dóra Zoltán, a Hotel Villa Rosa Termál Gyógyüdülőfalu Kft. tulajdonosa elmondta: már készülnek a tervek a fejlesztés második ütemének megvalósítására, amelynek keretében, teniszpályákat, játszóparkot, konferenciatermeket építenek a villapark területén, wellness és spa szolgáltatásokkal bővítik a kínálatot.

Kolber István kutatás-fejlesztési államtitkár, somogyi országgyűlési képviselő (MSZP) az átadáson kiemelte: az elmúlt évek igazolták, hogy a turisztikai fejlesztések kitörést jelenthetnek Somogy megye számára. Ez a fejlődés folytatódhat, hiszen 2013-ig az európai unió támogatásával az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében megvalósuló fejlesztési programokat a dél-dunántúli régióban 225 milliárd forinttal támogatják. Ebből a turizmus fejlesztésére 38 milliárd forint áll rendelkezésre.

Forrás: MTI

Feigli Ferenc (MSZP), a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kifejtette: az uniós források eddig is komoly segítséget adnak a térség számára meghatározó jelentőségű fejlesztésekhez. A 2004-2006. közötti Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében a Dél-Dunántúlon 91 pályázó csaknem 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott hozzá - közölte.

Sárdi Árpád (MSZP), a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke szerint egyre többen ismerik fel a természetes gyógymódok, a gyógy- és hévizek, az ökoturizmus szerepét a gyógyulásban és az egészség megőrzésében, amelyhez a most átadott komplexum kiváló körülményeket biztosít.

Csik László, Csokonyavisonta polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a fürdő ismertsége és fejlődése szempontjából igen fontosak az ilyen beruházások, mivel a turizmus fejlesztése mellett munkahelyet is teremtenek.