Kerékpárutat terveznek a Fertő-tó térségében

Vágólapra másolva!
A Fertő-tó térségi turizmusának többirányú fejlesztését tervezik abból a közel 327,5 millió forintból, amelyet a nyugat-dunántúli operatív program turisztikai pályázatának első fordulóján nyert a pályázó konzorcium - mondta a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság helyettes vezetője.
Vágólapra másolva!

Fersch Attila igazgatóhelyettes közlése szerint a nemzeti park igazgatósága és kilenc települési önkormányzat fogott össze a több mint 385 millió forintos költségvetésű projekt megvalósítása érdekében.

Ebből a forrásból - amelynek 15 százaléka az önrész - Sarród közelében egy természetvédelmi bemutatómajor első ütemét szándékozzák kialakítani. Az egykori Esterházy majorsági telepen egyebek között őshonos állatokat tartanak majd és látogatóközpont építését is tervezik.

A térséget felkereső ökoturisták széleskörű tájékoztatását szolgálja a leendő tanösvény és a madármegfigyelő-szabadidőpark is. Mindkét tervezett létesítmény a projekthez kapcsolódik.

A projekt keretében javítani akarják a kerékpározás feltételeit is: mintegy nyolc kilométerrel tervezik meghosszabbítani a Sopron-fertődi kistérség már meglévő 44,5 kilométeres hálózatát, és több kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak majd.

A projekt részletes kidolgozására a konzorciumnak egy év áll rendelkezésére. A kivitelezés akkor kezdődhet meg, ha a pályázat második fordulójában is kedvező elbírálásban részesülnek a tervek - tette hozzá Fersch Attila.