A magyar utazók fele használja az internetet

Vágólapra másolva!
Szinte minden második magyar utazó foglalt már az interneten repülőjegyet, szállást vagy más szolgáltatást - derül ki a British Airways által végzett felmérésből. A magyar nyelv csak a válaszadók egyharmadának volt fontos egy utazás lefoglalásához, és a válaszadók fele az ár alapján dönt.
Vágólapra másolva!

A felmérésről szóló közlemény szerint a külföldre vágyódó magyar állampolgárok 90 százaléka használja utazása előtt tájékozódásra a világhálót, és minden ötödik légi utas igénybe veszi a légitársaságok számítógéppel elérhető kényelmi szolgáltatásait.

A felmérésből - amelynek kérdéseire 1500 internetező válaszolt - kiderült, hogy az utazással kapcsolatos információkat ma már döntő részben a világhálón szedik össze az érdeklődők: a válaszolók 87,8 százaléka használja az internetet utazása megtervezéséhez. Az utazási irodák katalógusait 47,9, barátok és ismerősök tanácsait 42,8 százalék használják fel a tervezgetés során. Ugyancsak érdekes, hogy a férfiak jobban bíznak az online módszerekben: a megkérdezett férfiak 90,4, míg a nőknek csak 86,1 százaléka nevezte meg a világhálót információs forrásként.

Forrás: [origo]

Gyakorlatilag minden második válaszadó használta már számítógépét arra, hogy repülőjegyet, szállást vagy más szolgáltatást foglaljon le. A felmérés adatai szerint hotelszobát vagy más típusú szállást már a válaszadók 50 százaléka foglalt a világhálón, 45 százalékuk vett már ilyen módon repülőjegyet és 41 százalékuk fizetett ilyen módszerrel kulturális szolgáltatásokért, például koncertjegyért.

A válaszadók 31,07 százaléka szívesebben intézi magyar nyelven foglalásait. Az egyik leglényegesebb szempont azonban az ár, a válaszadók csaknem fele, 47,14 százaléka ezt jelölte meg.

Minden ötödik megkérdezett, a válaszadók 17,6 százaléka használta már az internetes bejelentkezést, illetve internetről nyomtatta ki beszállókártyáját. Hasonlóan népszerű az ülőhely kiválasztása a fedélzeten.