A Balatont keresik a legtöbben a Google-on

Vágólapra másolva!
A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő kereső-kifejezések listáját. Az országonkénti és témánkénti bontás alapján érdekes trendeket és területi jellegzetességeket figyelhetünk meg. Májusban az utazás felé fordult a figyelmünk.
Vágólapra másolva!

Érthető módon, a nyár közeledtével az emberek figyelme a nyaralásra koncentrálódik. A legtöbb információt a különböző szálláslehetőségekről, utazási módokról és célállomásokról az internet-felhszanálók többsége a keresőkön keresztül találja meg. A nyári szezonban a nyaralás témájához köthető kulcsszavak száma értelemszerűen megnő, de az is megfigyelhető, hogy egy-egy adott programra, vagy szolgáltatásra (például borfesztivál, vagy a valutaváltás) is gyakrabban keresnek rá ilyenkor - derül ki a Google [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

A statisztikák szerint májusban a legnépszerűbb keresőkifejezések 20-as toplistájának élén is a Balaton található. Ez nem meglepő, hiszen a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készített felmérés szerint a belföldre tartó utazók csaknem fele ide szeretne ellátogatni a nyáron. Ehhez kapcsolódóan a listán kiemelkedő helyen található még a balatoni szállás, illetve Zamárdi is. Ez utóbbi nyilván a közelgő zenei fesztivál miatt keresett kifejezés.

Akik testi-lelki felfrissülésre vágynak, a hazai wellness szállodákat és élményfürdőket is szívesen felkeresnék. A wellness (legdinamikusabban növekvő kulcsszavak között a kilencedik helyen) továbbra is a pihenési egyik legnépszerűbb formája. Sokan regenerálódnának olyan gyógyvizükről híres településeken, mint Hajdúszoboszló, Tiszafüred, vagy az egyre népszerűbb Egerszalók.

Nemcsak a Magyar Turizmus Zrt. statisztikái szerint, hanem a Google keresési toplistáiban is a legnépszerűbb külföldi nyaralási célpont Horvátország. A ranglistából jól látható, hogy Horvátország térképe és a gyönyörű történelmi város, Trogir is nagyon érdekli az internetezőket. A horvát tengerparton kívül Görögországot és annak gyönyörű szigeteit találják egyre többen csábító úticélnak.

A lista alapján megállapítható, hogy a magyarok körültekintőek, és nem csak maga a nyaralóhely érdekli őket, hanem annak megközelítése, az útvonaltervezés is. Jó látni, hogy a nyaralás alatt biztonságukat sem hagyják figyelmen kívül, hiszen sokan gondolnak az utasbiztosításra, bár kétségtelen, hogy a biztosítást kötők aránya még messze nem éri el a nyugat-európai országokét. Megfontoltságról árulkodik az is, hogy a valutaváltásról és valuta árfolyamokról még itthon tájékozódnak az emberek.

Sokan gondolkodnak pénztárcakímélő nyaralásban, valószínűleg ezért keresnek rá annyian a last minute ajánlatokra, az üdülési csekkre és a fapados repülési lehetőségekre.

A legnépszerűbb kulcsszavak

1. balaton
2. útvonaltervező
3. horvátország
4. strand
5. etyek
6. nyaralás
7. balatoni szállás
8. utasbiztosítás
9.last minute
10. kréta
11. horvátország térkép
12. zakynthos
13. zamárdi
14. hajduszoboszló
15. fürdőruhák
16. valutaváltás
17. trogir
18. málta
19. lakókocsi
20. tiszafüred

A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak

1. útvonaltervező
2. üdülési csekk
3. horvátország
4. utazási irodák
5. nyaralás
6. valuta árfolyam
7. dubai
8. görögország
9. wellness
10. hajdúszoboszló
11. ferihegy
12. tunézia
13. zalakaros
14. last minute
15. fapados
16. egerszalók
17. párizs
18. bora bora
19. bibione
20. Korfu