Olaszország és Bulgária is elérhető 100 ezerért

Vágólapra másolva!
A benzin egyre drágul, az élelmiszerekért is többet kell fizetnünk hónapról hónapra, de azért nyáron valahogy mégis ki kell pihenni a fáradalmakat, nyaralni tehát muszáj. Kétségbeesésre nincs ok, mert kifejezetten olcsó ajánlatok is vannak a piacon. Nézzük, mihez kezdhetünk 100 ezer forintból!
Vágólapra másolva!

Luxusnyaralásról azért ne álmodozzunk ennyi pénzért, de kis leleményességgel és rugalmassággal akár egy négyfős család pihenése is megoldható ekkora összegből (ellátás nélkül), de két fő részére több megoldás közül is választhatunk.

Ha mindenképpen tengerre vágyunk, a legcélszerűbb Horvátországot megcélozni, ami, bár az utóbbi években érezhetően emelkedtek az árak, még mindig elviselhető árszínvonalon van. A költségek leszorítása érdekében minél közelebbi és lehetőleg szárazföldi úticélt kell választanunk annak érdekében, hogy az autópályadíjakat, a kompdíjakat és a benzinköltséget minél inkább leszorítsuk. Érdemes kerülni a főszezont, de ennek megvan az az előnye, hogy egyfelől a szállások is olcsóbbak, másfelől nem kell nyomorogni a tengerparton, az időjárás ugyanakkor még szeptember második felében is kitűnő.

Horvátország apartmanban

Az ajánlatok között böngészve szeptember eleji indulással három nyaralóhelyre, a Zadarhoz közeli SV. Filip i Jakovba, az isztriai Porecbe és Pag szigetére találtuk a legolcsóbb megoldásokat. Bár e három ajánlat közül az első a legolcsóbb, a nagyobb távolság és a magasabb sztrádadíjak miatt talán a poreci megoldás a legkedvezőbb.

Itt a Zelena Laguna nevű üdülőtelepen - a tengertől 100-200 méterre - tölthetünk el egy hetet fejenként 12 900 forintért egy négyágyas szobában. Ezért az összegért természetesen ellátás nem jár, de a szállás díján felül az üdülőhelyi-, illetve a foglalási díjat meg kell fizetnünk. Az egyhetes nyaralás így négy személyre 64 323 forintba kerül. Ehhez jön még az utazás költsége, ami a jelenlegi üzemanyagárak és 245 forintos euró-árfolyamon számolva üzemanyaggal és autópályadíjakkal együtt 21 207 forintba kerül irányonként. Ez összesen 106 ezer forintot tesz ki négy főre.


Rövidfilm Dubrovnikról

Filip i Jakovban ugyancsak négyágyas szobában az egyhetes tartózkodás 58 644 forintba kerül a vonatkozó díjakkal együtt, de ellátás nélkül. A Zadartól délre fekvő kisvárosig 22 606 forint az útiköltség a jelenlegi árakon, ez oda-vissza 45 212 forint szintén négy főre. A teljes költség így 104 ezer forint alatt van. Ez az összeg természetesen csalóka, hiszen ebbe nem számoltuk bele a napi étkezéseket, a söröket, fagyit, hasonlókat. Ha utóbbiakra mondjuk napi 10 ezer forintot számolunk (visszafogott fogyasztás mellett), akkor a teljes összeg még mindig 100 ezer forint alatt van személyenként.

Bulgária két csillaggal

Az utóbbi évek slágere kétségtelenül Bulgária volt, ahol a szocializmusban nevelkedett utazók számára megdöbbentő mértékű fejlődésnek lehetünk tanúi. Szerencsére a magyar piacon is szép számmal találhatunk pénztárcánknak megfelelő ajánlatot. Júniusi vagy szeptember elei indulással a legolcsóbb megoldást egy kétcsillagos szállodában reggelis ellátással találtuk, amely egy személyre 20 345 forintba kerül hét éjszakára.


Gyönyörű képek Bulgáriából

Ebben az árban az utazási költség még nem szerepel. Ha autóval kelünk útra, két személynek irányonként 116,7 eurót, azaz 28 592 forintot kell kifizetnie. Az utazás így személyenként 49 ezer forintba kerül költőpénz nélkül. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek az árak a jelenleg is érvényben lévő benzinárak mellett érvényesek.

Mivel a legtöbb szállást egy hétre, kötött időpont mellett adják ki, a fapados járatokat meglehetősen nehéz ezekhez az időpontokhoz igazítani, így ezekről most nem ejtünk szót.

Az olasz tömegstrandok is kifizethetők

Olaszország északi részének kedvelt nyaralóhelyei sem elérhetetlenek 100 ezer forint körüli összegből. Ezek az ajánlatok inkább baráti társaságok számára kedvezőek, hiszen a legolcsóbb helyek hatágyas apartmanokba szólnak.

Biztosítás nélkül június eleji indulással egy hétre alig 13 ezer forintért szállhatunk meg Lido di Jesoloban. Ehhez jön még az útiköltség, ami 30-60 euró között van attól függően, hogy hányan ülünk egy autóban. A nyaralás így - költőpénz nélkül - kihozható 30-40 ezer forintból.