A Malév növelte az ingyenes poggyász súlyhatárát

Vágólapra másolva!
A Malév június 2-tól 20-ról 23 kilogrammra emeli a térítés nélkül feladható poggyászok súlyhatárát, az e fölötti súlyért viszont fizetni kell a jövőben - közölte a légitársaság szerdán. Túlsúlyos csomagok esetében a kilogrammonkénti büntetés - európai járatokon - 10 euró.
Vágólapra másolva!

A 23 kilós súlyhatár a Malév európai, saját üzemeltetésű járatainak turista osztályán érvényes. A business utasok esetében változatlanul 30 kilogramm marad a súlyhatár. Más, Malév járatszámmal, de a code-share partner által repült járatokon továbbra is a IATA eljárási szabályzatban rögzített 20 kilogrammos korlát marad érvényben.

A tengerentúli járatok turista utasai esetében az új poggyász szabályzat nem hoz változást, ők továbbra is két, darabonként 23 kilogrammos, tehát összesen 46 kilogrammnyi poggyászt adhatnak fel túlsúly fizetése nélkül. A business utasok a hosszú távú járatokon szintén kettő, egyenként 32 kilogrammos, összesen 64 kilogrammnyi csomagot küldhetnek a repülőgép rakterébe.

A Malév az engedménnyel egy időben zéró toleranciát vezet be a túlsúly kifizetésével kapcsolatban, vagyis az utasoknak a jövőben minden esetben meg kell fizetniük a túlsúly kilogrammonkénti díját. Ezt a budapesti check-in pultoknál bankkártyával, míg a repülőtéri Malév jegyirodában vagy a külföldi repülőtereken készpénzben is megtehetik. A túlsúly mértéke az Európán belüli járatokon kilogrammonként 10 euró.

A változtatás nem érinti a Malév törzsutasainak túlsúlyra vonatkozó kedvezményeit, ők törzsutas kártyájuk szintjének megfelelően továbbra is a megszokott előnyökre, súly vagy darab többletre jogosultak.

A kézipoggyászokra vonatkozó szabályok változatlanok maradnak. A turista utasok egy, 10 kilogramm súlyú kézipoggyászt és egy kisebb kézitáskát, mint például fényképezőgép-, videokamera-táskát, laptopot vihetnek magukkal a fedélzetre. A business utasok változatlanul két darab kézipoggyásszal utazhatnak a Malévvel.