Több szállóvendég, növekvő bevétel

Vágólapra másolva!
A kereskedelmi szálláshelyek bruttó bevétele 2008 első két hónapjában az előző év azonos időszakához képest folyó áron 8 százalékkal emelkedett. A vendégek és a vendégéjszakák száma is nőtt az említett periódusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
Vágólapra másolva!

A kereskedelmi szálláshelyek összesen 28 milliárd forint bruttó árbevételt értek el január-februárban. A szállásdíj-bevétel 14,5 milliárd forint volt, 12,5 százalékkal nőtt a megfigyelt időszakban.

A szálláshely- és vendéglátó-szolgáltatások január-februárra számított árindexe 7 százalékos növekedést jelzett az egy évvel korábbi szinthez képest. Ezen belül a szálláshely-szolgáltatás területén a forint gyengülése mellett 5,5 százalékos árbevétel növekedés volt.

Az év első két hónapjában - amely időszak hosszú évek tapasztalata alapján, az éves vendégforgalom 8-10 százalékát teszi ki - 328 ezer külföldi vendég 845 ezer vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 15 százalékkal, a vendégéjszakák száma 7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának adatát.