Vágólapra másolva!
A jelentős történelmi múlttal bíró kis somogyi falu, Somogyvámos határában található Krisna völgy páratlanul szép és különleges turisztikai célpont, a Balatontól 30 km-re. A 260 hektár területű Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal létesült, hogy az embereket hozzásegítse egy ősi, lelki kultúra értékeinek, valamint ugyanezen a szellemiségen alapuló természetes életmódnak a megismeréséhez.
Vágólapra másolva!

Az egyedülálló törekvés jó visszhangra talált, melynek legfőbb bizonyítéka, hogy az elmúlt 10 év alatt több mint 200 ezer látogató kereste fel Krisna-völgyet. A Krisna-völgy nem egy múzeum, ahol egy régmúlt kultúra tárgyi emlékeit lehet megtekinteni, hanem az a hely, ahol az itt élők a mindennapi életben gyakorolják, élik és ezáltal bemutatják azokat az értékeket, melyre sokan vágynak.

A Krisna-völgy nemcsak Európában, hanem az egész világon is egyedülálló, hiszen itt az egyszerű életmód és emelkedett gondolkodás mottója az itt élők életének minden részletét áthatja a gasztronómiától a mezőgazdaságig, az öltözködéstől a tehenészetig, a templomi imádattól a zenéig.

Forrás: [origo]

A bejáratnál két hatalmas, több mint 4 méter magas elefánt várja a látogatókat, hogy az indiai hagyományok szerint szerencsét hozzanak rá. A dísztavaknál lévő, dzsajpuri paloták stílusában épült pavilonok nyugalmat árasztó atmoszférája segíti elfeledtetni a mindennapi hajtást, és nehézségeket. A templom felé vezető úton a vendégek betérhetnek a művészstúdióba, ahol a művészek az összes Krisna-völgyben található műalkotást, festményt, szobrot, domborművet készítették.

Forrás: [origo]

A templomban a látogatók megismerhetik a szerzetesek és a családosok mindennapjait, ahol láthatják Istent, Krisnát és az Ő örök társát Rádharánit és sok érdekes információval, élménnyel és egy pár könyvvel is gazdagabbak lehetnek. Mindezek után érdemes vállalkozni egy különleges, indiai ebédre a Govinda étteremben.

Megtekinthető a tehenészet is, ahol jelenleg 30 tehenet, ökröt és borjat gondoznak nagy odafigyeléssel, melyet a tehenek sok-sok tejjel az ökrök pedig a földeken való munkával hálálnak meg.

A gyerekeknek a fából készült játszótér nyújt különleges élményt, valamint minden vasárnap külön gyerekprogramot szerveznek ahol a többek között a kézművességgel, a színjátszással valamint indiai hangszerekkel is megismerkedhetnek.

Ha már mindent megnéztünk és alkonyodik, kicsit elfáradtunk és lenne kedvünk még egy kis időt itt tölteni, igénybe vehetjük a vendégházat, hogy másnap egy finom, friss, helyben készült péksüteményekből álló reggeli után induljunk útnak.

Forrás: [origo]

Tudnivalók:

Egyéni látogatóinknak és csoportoknak egyaránt:
- idegenvezetés a templomépületben
- a főoltár, a templomot díszítő freskók, domborművek megtekintése,
- egzotikus templomi szertartások (12.40, 16.00),
- ajándékbolt,

Egyénileg megtekinthető: védikus tehenészet, kültéri szentélyek

Fontos információ csak csoportoknak (15 fő felett):

- előzetes bejelentkezés szükséges, mely során a tervezett érkezési időpontot regisztrálják;
- étkezési lehetőség: megrendelésre, a bejelentkezéskor történik;
- kulturális program igényelhető.

Kulturális program csoportok, klubok részére:

- Krisna-völgy bemutatása: A fent említett látnivalók megtekintése;
- Indiai hangszerpróba: Zenei bemutató hagyományos indiai hangszerekkel;
- Az első indiai tánclépés: A szvámi-lépés elsajátítása, mely még az idősebb látogatóknak sem okoz nehézséget;
- Előadás az életmódról;
- Több fogásos ebéd vagy ételkóstoló az étteremben;
- Vásárlás az ajándékboltban;

- Kérdések-válaszok.

Iskolai csoportok részére a fenti programon túl korcsoportonként változó előadást is biztosítanak. A Krisna-völgy az év minden napján, 10.00-17.00-ig (novembertől-áprilisig: 10.00-16.00) várja az érdeklődőket

Forrás: http://www.kirandulastervezo.hu - Magyarország látnivalói egy helyen!