Meccsnézés alpesi hüttében és a kufsteini várban

Vágólapra másolva!
Innsbruckban nemcsak a Tivoli stadionban nyílik lehetőség nyomon követni a Foci Európa-bajnokság eseményeit, hanem a tartomány számos pontján kialakított úgynevezett public viewing helyszíneken is.
Vágólapra másolva!

Innsbruckban az Eb ideje alatt a stadionon kívül is rengeteg látványossággal és különlegességgel várják a focirajongó turistákat. A városvezetés tervei szerint, az egész várost átszeli majd a szurkolói ösvény, ami a Bergisel síugró stadiontól a Mária Terézia utcán át egészen az 1900 méter magas Seegrubé-ig tart.

Forrás: [origo]
Tivoli stadion

A Bergisel Stadionban, amelyben télen a síugrás megszállottjai és téli sportok szerelmesei gyűlnek össze, a foci-Eb alatt egy hatalmas kivetítőt helyeznek el, amelynek köszönhetően a 15 000 férőhelyes stadionban helyet foglaló nézők semmiről sem maradnak le.

Az Eb alatt a kufsteini várban is a futballé lesz a főszerep

A Kufstein fölé magasodó erődítményben a Futball Európa-bajnokság minden mérkőzését óriáskivetítőn követhetik majd nyomon a szurkolók, hiszen sokkal jobban visszaadja a stadionbeli hangulatot, ha egy nyitott területen összesereglett tömeggel együtt szurkolunk kedvenceinek, mintha mindenki csak egyedül nézné otthon a mérkőzéseket. A két évvel ezelőtti futball-világbajnokság apropóján mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen felemelő érzés az élő közvetítést hasonló érdeklődési körű emberek között végigkövetni.

Forrás: [origo]
A kusteini vár

A valamennyi mérkőzésre szóló bérlet 50 euróba kerül, amit a kufsteini vár kasszájánál, vagy a város turisztikai irodájában válthatnak meg a focidrukkerek.

Túracipők és focilabdák

Tirolban a Futball Európa-bajnokság idejére sem áll meg a túrázás. Legalább kilencvenöt futballrajongó házigazda várja minden mérkőzés alkalmával a vendégeket, a közkedvelt alpesi menedékházakba. Sokak szerint, a foci-eb ideje alatt szervezett programok legjobbika a túrázás "futballkunyhóról futballkunyhóra" ajánlat, ami azoknak a vendégeknek szól, akik egyik élményről sem hajlandóak lemondani, tehát két meccs közben szívesen hódolnának az alpesi túrázásnak.

Forrás: [origo]

A Zillertal üdülőrégióban található Bergrast fogadóban Stummerbergben és a Talblick alpesi kunyhóban minden mérkőzést megtekinthetnek a túrázók.

A gólöröm tömegben a legjobb

Ezért kereken 20 tiroli településen, óriáskivetítőkön követhetik nyomon az érdeklődők az Eb mérkőzéseit. Így az egész tartományban hallani lehet majd a gólörömöt. A legjobb helyszín kiválasztásához az Eb hivatalos oldalán tájékozódhatunk.