A lengyelek szerint a Wizz Air a legjobb

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság lett idén is - immár harmadik alkalommal - Lengyelország legjobb diszkont légitársasága a pasazer.com utazási portál 7 ezer látogatójának szavazata alapján - közölte a légitársaság a távirati irodával.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air 2004. május 19-én kezdte meg üzemelését Lengyelországban, azóta erősíti vezető, jelenleg 35 százalékos pozícióját a lengyel diszkont piacon. Idén a légitársaság 4 millió utassal számol a lengyel piacon. A nyári menetrendtől a Budapestről közlekedtetett járatai számát a légitársaság 27 százalékkal, 19-re növeli.

Az újdonságok között lesz a Budapest - Oslo/Torp, a Budapest - Velence/Treviso és a közvetlen Budapest - Göteborg járatok. Újraindulnak a népszerű nyaralójáratok is Bulgáriába (Burgasz, Várna), Spanyolországba (Palma de Mallorca, Barcelona/Girona) és Görögországba (Korfu, Rodosz, Kréta).

A Wizz Air korábbi közlése szerint 2008-ban 6,2 milliós utasszámot tervez, tartva az eddigi, átlagos 45-50 százalékos növekedést. A cég flottája további 4 új Airbus A320 típusú repülőgéppel bővül, így a nyáron már 19 A320-as repül majd a Wizz Air színeiben.

Jelenleg a Wizz Air 7 bázisról üzemelteti repülőgépeit. A hetedik, poznani bázisát a légitársaság egy hete nyitotta meg. A nyolcadik Wizz Air bázis pedig 2008. májusában nyílik az erdélyi Kolozsváron.