Élő és döglött egereket találtak egy utasszállítón

Vágólapra másolva!
Egy tucat elhullott, és egy másik tucat elő egeret találtak a United Airlines (UA) Washingtonból Pekingbe tartó járatán, közölte az Amerikai Központi Minőségellenőrző Hivatal.
Vágólapra másolva!

A UA 897-es járatán észlelt eseményekről vasárnap délután, az érkezést követően tettek jelentést a pekingi nemzetközi reptér illetékeseinek. A kínai egészségügyi mentőalakulat azonnal megkezdte a vizsgálatot, majd hermetikusan lezárta a gép kijáratait. A szakemberek patkánymérget és számos egércsapdát helyeztek el a fedélzeten és a pilótafülkében. A nyolc elhullott tetemet, azonnali vírustesztre szállították a kínai fővárosba.

A kínai szakhatóságok félelme jogos, hiszen mint ismeretes a rágcsálók csaknem 35 féle végzetes vírust, köztük a pestit és tífuszt is terjeszthetik. A közegészségügyi aggodalmakon túl fennáll a veszélye annak is, hogy az egerek kárt tettek a repülőgép műszereiben és a kábelezésben.

Nem hivatalos jelentések szerint nem az első alkalom, hogy az amerikai járatokon egereket találtak. Legutóbb 2006-ban a kansasi nemzetközi repülőtéren egy dolgozó rögzített hasonló felvételeket, akkor az American Airlines (AA) egyik gépén. A Szövetségi Repülés Felügyelet (FAA) 2006 májusában végzett vizsgálatából kiderült, hogy a fedélzeten tartózkodó rágcsálók legalább 2 fontos vezetékben tettek kárt, és befészkelték magukat az oxigénmaszkokat tároló boxokba. A United Airlines honlapja nem tesz említést a mostani az estről.