Szexi síoktatókkal csábítanak Svájcba

Vágólapra másolva!
Aki szeretné téli üdülését a svájci városok egyikében tölteni, egyedülállóan színes választékból válogathat ráadásul most a tervezés megkönnyítése érdekében a Svájci Turisztikai Hivatal egy új, ingyenes szolgáltatást kínál a honlapján. Közben néhány napja Wallisban megnyílt a világ első Burton Progression Parkja, a kezdő síelőket pedig a világ legszexisebb síoktatói tanítják.
Vágólapra másolva!

A Svájc töretlen népszerűségének titka, hogy egyedülálló adottságai kihasználásán túl, az alpesi ország évtizedek óta képes egész évben színvonalas programok kínálni a világutazóknak.

Télen varázslatos karácsonyi vásárok, nyáron népszerű zenei- és színházi fesztiválok várják az üdülővendégeket. Most a városokba látogatók számára a tervezés megkönnyítése érdekében a Schweiz Tourismus új szolgáltatást vezetett be honlapján. Az online városi útmutató ingyenesen, átfogóan és könnyen kezelhetően informálja az érdeklődőket már az utazás előtt az egyes városok látnivalóiról, gasztronómiai kínálatáról és rendezvényeiről. A letölthető pdf dokumentum felvilágosítást ad még a divatos bevásárló-utcákról, a kedvelt találkozóhelyekről, bárokról és természetesen a szállodák kínálatáról is. Számtalan tipp olvasható továbbá a svájci városok kulturális, művészeti és építészeti látnivalóiról, élményeiről.

Aki szeretne gyorsan áttekintő képet kapni a városok kínálatáról, néhány másodperc alatt komplett üdülési prospektusokat is letölthet. A honlapon természetesen a különböző svájci városokba érvényes azonnal foglalható üdülési ajánlatok is találhatók.

Szexi síoktatók

Szintén népszerű újítás a honlapon a "Svájc legszexszisebb síoktatója" címért folyó küzdelem.

Az ország turisztikai szakemberei szerint ugyanis egy szezon sikeréhez nagymértékben hozzájárul síoktatói vonzerejére. Idén is ők állnak a Svájci Turisztikai Hivatal TV reklámot és számos más marketingakciót is felvonultató új téli kampányának középpontjában, amelyek könnyed humoros formában utalnak arra a tényre, hogy a svájci síoktatók az egész világon nagyon kedveltek.

A turisztikai hivatal honlapján az egész téli szezonban zajló szavazásos verseny végeredményeként a szavazók megválasztják a legvonzóbb legszexisebb svájci síoktatót. Az érdeklődők megannyi síoktató közül választhatják ki az öt legszimpatikusabbat. A résztvevők között minden héten kisorsolnak egy utalványt, amely a svájci sí- vagy snowboard iskolákban váltható be valamely tanfolyamra. Az akció végén kisorsolják a főnyereményt -egy egyhetes svájci síüdülést két személy részére, természetesen személyi síoktatóval.

Wallis: Burton Progression Park

A Burton, a világ egyik vezető snowboardgyártó cége az elmúlt hetekben nyitotta meg Európa első Progression Parkjának kapuit, a wallisi Nendazban. Ez a síterület különösen kedvelt télisportközpont, amit leginkább gyermek és diákbarát vidékként tartanak számon.

Fotó: RedDot

A freestyle terepet a szponzorok olyan kreatív dizájn akadályokkal látták el, mint például a cipősdoboz, vagy az életnagyságú személygépkocsi. A park részei jól elkülönülnek, és könnyű eligazodni a pályák között. A nyugodt környezet és az edzők - akik mindig az érdeklődők rendelkezésére állnak - is komoly szerepet játszanak abban, hogy a snowboardozók pánikhangulat és komolyabb sérülések nélkül tehetik próbára tudásukat. Ez pedig nemcsak a sportolni vágyók, de hozzátartozóik számára is nagy örömet jelent és nagyban hozzájárul Nendaz további népszerűségéhez.

A freestyle parkban egészen áprilisig nagy lesz az érdeklődés, nemcsak a színvonalas szórakozási lehetőségek miatt, hanem a közelmúltban átadott alpesi vasút újabb szakasza okán is. A Lötschberg alagúton Frutigen és Wallis között (35 kilométer) közlekedő vonat az Alpok gyomrán át száguldva, eléri a 250 km/órás sebességet, amely így egy teljes órával lerövidíti a Wallisba tartó utazások menetidejét.