A világ legjobb téli fesztiváljai

Vágólapra másolva!
A téli vakációzás emlékezetes pillanatai lehetnek a magunknak szervezett külön programok. Velence és Rio de Janeiro után, íme néhány a világ legkeresettebb és legszínvonalasabb téli fesztiváljai közül.
Vágólapra másolva!

Kutyaszánhúzó-verseny, Todtmoos, Németország

Olcsó és nagyszerű szórakozás a dél-németországi kutyaszánhúzó-verseny. Tipikus feketeerdei környezetben, Freiburgtól 50 kilométerre január 16-27. között tartott megmérettetés különösen jó programnak ígérkezik, mert csak egy-két napra kell szállást intézni, és a belépő is csupán 6 euró.

A verseny idejére több száz versenyző és több ezer husky érkezik a kisvárosba. A legtöbben az esti fáklyás futamra jönnek. Ilyenkor közel 30 ezer ember, köztük rengeteg turista sereglik össze.

Forrás: [origo]

Barbados Jazz Fesztivál, Barbados

2008. januárjában 15. alkalommal szervezik meg az egyik legegzotikusabb jazzfesztivált a dél-karibi térség aprócska szigetén, Barbadoson. A hatnapos rendezvény azért is népszerű, mert több fellépő szabadtéren koncertezik, amit az atlanti partok szele, a meleg homok és a palackpálmák árnyéka tesz felejthetetlenné.

A rendezvényt ma már nemcsak a környékbeli szállodák unatkozó jómódú turistáinak ajánlgatják, hanem rengetegen érkeznek a szigetre kifejezetten a fesztivál kedvéért. Erre a hat napra a szállodák is külön csomaggal készülnek, és kedvezően kombinálják a fesztiválbelépőkkel.

Forrás: [origo]

Az események több helyszínen zajlanak, közülük a legszebb és legérdekesebb a Sir Garfield Sobers Sport Komplexum, a történelmi Sunbury Plantation House, és népszerű szabadtéri helyszín, a Farley Hill National Park.

Ami a szálláshelyeket illeti: a Crane Resort két- és négyágyas szobáiban 5 éjszakára, két fő esetén 496 USD, négy fő esetén 648 USD az ár, amibe beletartozik egy páros masszázs és egy exkluzív vacsora meghívás a Zen or L'azure étterembe.

Január 14-től 20-ig a fellépők között találkozhatunk többek közt Erikah Baduval, John Pattitucival, és Lee Ritenourrel. A belépők szintén igen kedvező áron vásárolhatók: összességében 30 és 80 dollár között mozognak.

Nemzetközi cirkuszfesztivál, Monte Carlo, Monaco

A cirkusz világának éves seregszemléje Monte-Carlóban kerül sor, ahol valójában a közönség csak ámul-bámul, hiszen az artisták, állatidomárok nem a nagyérdeműnek, hanem szakavatott zsűrinek adják elő mutatványaikat január 17-27-e között.

A tét persze nem kisebb, mintha a publikumot szórakoztatnák, de ezen a fesztiválon a szakmai elismerés a legfontosabb. A közönség mindazonáltal nagyon fontos tényező, hiszen a művészeknek fontos, hogy eredeti környezetben és eredeti hangulatban versenyezzenek.

Igyekeznek megtapsoltatni a közönséget és a különböző emóciókat kicsalni belőlük, mert a hangos ováció, a vastapshatással lehet a zsűrire is.

Az elmúlt években többször is díjazták a kanadai a Cirque Du Soleil és a Circus Knie világhírű performanszai közül néhányat. A fesztivál azért lett népszerű a turisták körében, mert amúgy soha nem tapasztalt élményben lehet részük, nemcsak a kiváló produkciók kapcsán, hanem mert ezen a fesztiválon a technikai tudás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a művészi értékekre, kivitelezésre.

Belépők már 25 eurótól válthatók, de a legígéretesebb gála estre (január 24.) ettől valamivel drágábban lehet jegyet váltani.