Karácsonyi vásárok Ausztriában és Németországban

Vágólapra másolva!
Krampuszfutás, mennyei műhely, karácsonyi kórusok, meseszép harangjátékok, adventi csillagok, kalácsvásár, adventi hajókázás, és a világ legnagyobb orgonájának játékát is hallatják a turisták Európa leghíresebb és legszebb karácsonyi vásárain.
Vágólapra másolva!

"Advent a kastélyban", Gmünd

A Millstatter-tó közelében található kedvelt turistacélpont Gmünd, a művészváros. Bájos terei mind egy-egy szabadtéri galéria. A város érdekes installációival, különös előadásaival, szobraival, nyitott műhelyeivel, interaktív köztéri kiállítási tárgyaival akár egész napos programnak is betervezhető. A középkori művészvároskában, idén is különleges karácsonyi vásár várja a látogatókat a Lodron kastély udvarán és termeiben. Megnyitó: 2007. december 7-én 16.00 órakor lesz.

Csendes advent a tartományi székházban és karácsonyi vásár Klagenfurtban

A klagenfurti tartományi székházban, amely a tartományi főváros egyik legrégebbi és legszebb belső udvarával büszkélkedhet, egyedülálló koncertek várják a turistákat az öt adventi rendezvénynapon (november 30-án, december 1-én, 7-én, 8-án és 14-én). A meghitt hangulatról, és a feledhetetlen zenei élményekről Karintia legismertebb kórusai, többek között az Arnoldsteini határvidéki kórus, a Carinthia kórus és a Seltenheim énekkar gondoskodik. Az adventi időszak egyik legkedveltebb eseménye a nagy klagenfurti karácsonyi vásár a Dómtéren és a sétálóutcában. A kínálatban a kézi készítésű karácsonyfadíszektől,egészen a gőzölgő forralt borig minden megvásárolható. A világ minden tájáról érkeznek a turisták, hogy a fenyőágakkal és karácsonyi díszekkel ékesített vásári kunyhók között belefeledkezzenek a szokásos ünnepi készülődés hangulatába. A frissen sült karácsonyi sütemények és a mézes kalács csábító illata, a forralt bor és a tömjén édeskés illatfelhői, valamint a karácsonyi dallamok egyedülállóvá varázsolják a klagenfurti adventi vásárt.

Veldeni advent

A veldeni advent a négy adventi hétvégén évről-évre elvarázsolja a látogatókat. A Wörthi-tó partja angyaloktól és csillagoktól fénylik, minden péntek, szombat és vasárnap karácsonyi vásár, gyermekprogramok, puncs és sok-sok más érdekesség várja a látogatókat. Nyitva tartás: mind a négy adventi hétvégén péntektől vasárnapig, 11.00-től 20.00 óráig.

30. Villachi Karácsonyi Vásár

Minden nap karácsonyi vásár a Szt. Jakab városi plébániatemplom körül. Nyitva tartás: minden nap 10.00-től 19.00 óráig, vasárnap 11.00-től 18.00 óráig.

Spittal-ikarácsonyi vásár a reneszánsz Porcia kastély előtti parkban

A karácsonyi vásár keretén belül minden hétvégén adventi koncerteket rendeznek, továbbá nyereményjátékok, gyermekprogramok gondoskodnak a kikapcsolódásról. Spittal rendezvény-naptárában a következő programok szerepelnek még: Porcia im Spittl énekkar (december 7-8.), Ambidravi koncert (december 1.), advent gyermekeknek a kastély zenetermében (december 11.), karácsonyi városnézés (december 23-án és 30-án) Sigrid Gausterrel (ingyenes), betlehemi játék a Molzbichl gyermekszínjátszó kör előadásában, a városi csarnokban (december 24-én 14.00 órától)

Krampuszfutás Villachban és Klagenfurtban

A látogatók közel 1000, Ausztriából és Németországból érkező krampuszmaszkot csodálhatnak meg, amelyek között akár több méter magas is akad. Kezdés: 18.00 óra a tartományi székház előtt, 22.00 órától krampusztánc a Vásárcsarnokban. Kezdés 18.00 órákor Villach főterén. Hasonló hagyományőrző rendezvény lesz 2007. december elsején Klagenfurtban is 18.00 órakor a Bahnhofstrasse-ban.