Kezdődik a síszezon a Hargitán

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a síszezon a székelyek szent hegyeként emlegetett Hargitán. A legkedveltebb pályákon, Hargitafürdőn és a MAdarasi Hargitán már most 80 centiméternyi hó van. Egy napijegy ára 1500 és 3600 forint között mozog.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc minősített sípálya működik a Hargita térségében, illetve Hargita megyében - közölte a távirati irodával Mátéffy Győző, a román idegenforgalmi tárca Hargita és Maros megyei megbízottja.

A további pályák engedélyeztetési folyamata is beindult még a múlt télen, de az akkori szűkös hóviszonyok miatt nem lehetett azokat megnyitni. A legkedveltebb sípályák a Csíkszeredához tartozó Hargitafürdőn, illetve a Székelyudvarhelyről megközelíthető Madarasi Hargitán működnek.

Legutóbb 2005-2006-ban volt jó szezon a pályák üzemeltetői számára, akkor Katalin napjától tavaszig maradt meg a sízésre alkalmas hó. Jelenleg Hargitafürdőn 80 centiméter a hóréteg vastagsága, a Madarasi Hargitán is hasonló mennyiségű hó hullott az elmúlt napokban.

A pályahasználati díjak nagyjából ugyanazok, mint a múlt idényben: az egy pályára érvényes napijegy 20 és 50 lej (1 lej = kb. 73 forint) között van, a felvonók egyszeri használatának díja 1-1,5 lej. Valamennyi sípálya mellett szálláslehetőség is van, előzetes foglalás alapján.