Új fapados válthatja a Wizz Airt Marosvásárhelyen

Vágólapra másolva!
Másik olcsó jegyes légitársaság indíthat Budapest-Marosvásárhely járatot, miután a Wizz Air kivonul Marosvásárhelyről és helyette a kolozsvári (Cluj-Napoca) repülőtérről működteti erdélyi járatait, írta pénteken a romániai magyar sajtó.
Vágólapra másolva!

A SkyEurope vagy a Germanwings jöhet szóba, a Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó című napilap tudomása szerint. A lap az után következtet erre, hogy a marosvásárhelyi repülőteret üzemeltető Maros megyei tanács elnöke, Lokodi Edit Emőke jelezte: keresik a Wizz Air utódát, de az üzleti titoktartás kötelezettsége miatt nem szolgáltathatott a lapnak több információt.

A marosvásárhelyi Népújság című napilap szerint a Maros megyei önkormányzat vezetősége hiába próbálta meggyőzni a Wizz Airt arról, hogy változtassa meg korábbi döntését, miszerint november 13-tól Kolozsvárról indítja erdélyi járatait: a tárgyalások kudarcot vallottak.

A Wizz Air és az önkormányzat vezetősége nem tudott megegyezni az utasonként fizetett repülőtéri illetékben, és a légitársaság kifogásolta azt is, hogy nincs ködös időben vakleszállást irányító berendezés a marosvásárhelyi repülőtéren, olvasható a Népújságban.