Rozzant különgéppel utazik a Real Madrid

Vágólapra másolva!
A jövőben magángépen repül vendégfellépéseire a spanyol bajnok Real Madrid labdarúgócsapata. A gép kicsit régi, kicsit fapados, ráadásul olyan zajos, hogy nem engedik majd be Németországba a csapat egyik következő BL-meccsére.
Vágólapra másolva!

A legendás Alfredo di Stéfano tiszteletére La Saeta (A nyíl) névre elkeresztelt járműben - a híres csatárt annak idején Szőke Nyílnak becézték - nemcsak a futballisták, kísérők és vezetők utaznak majd, hanem néhány kiváltságos szurkoló is.

A királyi gárda évi 65 ezer euróért (16,2 millió forint) kínál egy helyet a fedélzeten, amely a repülés mellett a szállodai elhelyezést és a stadionbelépőket is tartalmazza. A 20 éves repülőgép első "realos" útja Rómába vezetett, ahol a spanyolok szerdán a Lazióval játszanak Bajnokok Ligája-meccset.

Amint az kiderült, a több éves sivatagi veszteglés után felújított járműben korántsem luxuskörülmények várják az utasokat. Nincs konferenciaterem, olcsó szaniterkellékek rontják a színvonalat, és az olaszországi túrán mindössze egy omlettből állt a menü, amely az As újságírója szerint "olyan száraz volt, mint egy cipőtalp". A médiamunkásoknak fejenként 1900 euróba került a jegy, amelyet többek között a Real internetes oldalának szerkesztői és a klubtelevízió alkalmazottai sem igen engedhettek meg maguknak.

A kissé "fapados" McDonnell Douglas MD-83-as ráadásul olyan hangos, hogy a csapat biztosan nem utazhat vele a november 28-án, a Werder Bremen otthonában sorra kerülő BL-meccsre, mivel süvítése meghaladja a Németországban engedélyezett zajszintet.