Október végétől téli menetrend a Malévnál

Vágólapra másolva!
Több útvonalon is bővülő téli menetrend szerint közlekednek a nemzeti légitársaság repülőgépei október 28-tól, a Malév bangkoki, madridi és velencei vonalán növeli járatainak számát, míg a krakkói járatot törlik - közölte a légitársaság kedden.
Vágólapra másolva!

A Malév október 28-án életbe lépő téli menetrendje a hidegebb évszak utazási igényeihez és az egyes vonalakon erősödő forgalomhoz igazodik. A trópusi távol-keletre közvetlen összeköttetést biztosító bangkoki Malév-járat heti háromszor, majd január 8-ától hetente négyszer üzemel.

Az október eleji foglalási adatok alapján a magyar és külföldi utasok körében is népszerű bangkoki járatra a december, január és február hónapokra már most 70-80 százalékos a járatok telítettsége - derül ki a közleményből. Heti néggyel bővül a légitársaság madridi járatainak száma is.

Erősíti pozícióját a Malév velencei útvonalán is, heti tizenkét járatot indítanak a két város között. Ezt a légitársaság indoklása szerint az első kilenc hónapban regisztrált 20 százalékos forgalombővülés, illetve a piac átrendeződése indokolja.

A tipikusan európai nyaraló célállomások, például Malaga, Dubrovnik és Split télen lekerülnek a Malév útvonalhálózatáról, az észak-amerikai útvonalakon pedig - Toronto, New York - hagyományosan kevesebb gép közlekedik.

Jekatyerinburgba október 28-ától hetente kétszer repül a légitársaság, ez egyes frekventált időszakokban plusz egy járattal is kiegészül. Az új menetrendben, Krakkó az egyetlen nem szezonális célállomás, amely lekerül a légitársaság útvonalhálózatáról.

A Malév a téli menetrendi időszakban átlagosan heti 465, naponta 65 menetrend szerinti járatot üzemeltet. A légitársaság ebben az időszakban 35 ország 51 városát, code-share partnereivel együtt pedig 39 ország 71 városát köti össze a magyar fővárossal. A legtöbbször, szám szerint naponta ötször Amszterdamba jár a légitársaság.

A Malév a téli időszakban charter járatokat is indít az utazási irodák igényei szerint. Az idén télen charter-célállomások lesz: Kilimandzsáró, Mauritius, Zanzibár, Johannesburg, Mombassa, Dubai, Bangkok, Phuket, Sharm-el-sheik, Hurgada, Aqaba és Torino.