A380-ast vesz a British Airways is

Vágólapra másolva!
Hosszútávú repülőgépparkja modernizációjának részeként, és környezetvédelmi célkitűzéseit szem előtt tartva, 12 darab Airbus A380-as és 24 darab Boeing 787-es repülőgépre adott megrendelést a British Airways, további 7 Airbus és 24 Boeing gépre vonatkozó opcióval.
Vágólapra másolva!

Az új repülőgépek a légitársaság 34 hosszú távú repülőgépét váltják majd fel 2010 és 2014 között. A flotta-modernizáció révén a British Airways több fontos célkitűzése is egyszerre valósul meg. Az opcionálisan megrendelt gépekkel együtt a légitársaság mintegy 4 százalékkal növelheti kapacitását, amelyet a változó piaci körülményeknek megfelelően, rugalmasan lesz képes alakítani. Az új repülőgépek Rolls-Royce motorjai elődjeiknél kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, alacsonyabb a széndioxid és nitrogén-monoxid kibocsátásuk és lényegesen alacsonyabb a zajszintjük is, így környezetüket kevésbé terhelik.

A most megrendelt repülőgép típusok nagy lépést jelentenek a British Airways útvonal stratégiájának megvalósítása és a kapacitáskihasználtság javítása terén. Az egyes géptípusok egymással felcserélhetők. Az A380-as gépek által biztosított többlet kapacitás különös fontossággal bír a nagy kihasználtsággal üzemeltetett útvonalakon, valamint az értékes Heathrow-i le- és felszállási engedélyek kihasználása szempontjából. A Boeing 787-es gépeket új járatok indítására és a már meglévő útvonalak járatszámának növelésére használja majd a British Airways.

Az új géptípusok fogalomba állításával a British Airways célja az, hogy 2005 és 2025 között 25 százalékkal tudja mérsékelni flottájának üzemanyag felhasználását. Az üzemanyag hatékonyságon túl, az új gépek előnyös tulajdonsága alacsony zajszintjük is, amely téren mind az Airbus A380-as, mind pedig a B787-es azzal büszkélkedhet, hogy zajterhelése mindössze negyede a Boeing 747-400-as repülőgép zajterhelésének.

A napjainktól 2011-ig terjedő időszakra bejelentett repülőgép vásárlások fedezete céljából, a British Airways 1,5 milliárd dollár kölcsönt vesz fel.