Ausztriai túrafalvak: 48 régió nyári ajánlatai

Vágólapra másolva!
Mióta bebizonyosodott, hogy a séta a legelemibb meditációs tevékenység az új évezred öko- és wellnessturistái vadul gyalogolnak. Európa első számú túrabirodalmában, Ausztriában immár 16 éve várják a túrafalvak a természetbarátokat. A megbízhatóság jeleként minden évben megjelenik az aktuális túrakatalógus is a legjobb túracélpontokkal, amelyek újabb és újabb természet-közeli kalandokra hívnak.
Vágólapra másolva!

Természetesen az eltelt évek alatt a kirándulás fogalma és fő témája komoly változáson ment keresztül, aminek köszönhetően egy túrázással töltött üdülés manapság már minden további nélkül versenyezhet egy tengerparti nyaralással.

Ausztria túrafalvaiban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb túraútvonalat és kikapcsolódási lehetőséget, legyen szó családi barangolásról, a hegycsúcsok meghódításáról, a sziklamászásról, lendületes nordic walkingozásról vagy egyszerű sétálásról.

A szálláshelyek terén is egyedülálló sokszínűség várja az üdülővendégeket a kempingektől az ötcsillagos szállodáig. Ausztria túrafalvainak túrakatalógusát érdemes beszerezni, mert lenyűgöző és informatív tájékoztató anyagot nyújt a túrázással töltött üdülések megtervezéséhez.

A katalógusban egész Ausztriából 48 régió túraajánlatai találhatóak meg. Ezekből most csak néhányat emelünk ki Tirolból, Felső Ausztriából és a magyar határhoz legközelebb eső Burlenlandból

A magyar határhoz legközelebb eső Burgenland tartományban nem jellemzőek annyira a magashegységek. Ez a terület inkább dombos, és mezőgazdasági munkákra sokkal alkalmasabb. Ez jól látszik a túraútvonalak elhelyezkedéséből. A 310 kilométer hosszú kiránduló utak 307 és 805 méteres magasság között húzódnak.

A túraútvonalak összefüggőek, így könnyedén felfedezhető az egész tartomány. Burgenland lankái között leginkább a táj változatossága ejti rabul a turistákat. A legtöbben Bad Tatzmanndorf felé igyekeznek, nemcsak azért mert itt készült el Ausztria első futó- és gyaloglóstadionja, hanem mert mint a falu nevéből is látszik a település egy valódi fürdőhely.

Bad Tatzmannsdorf-ba egyébként érdemes egy hétvégére is elautózni. Az 1.600 lakosú kisközség a tartományi székhelytől, Oberwarttól északra, 340 m-es tengerszint feletti magasságban fekszik.