Újabb rekord a Ryanairnél

Vágólapra másolva!
Rekord nyereséggel zárta első negyedévét az ír Ryanair. Európa vezető diszkont légitársasága arra készül, hogy télen pihenteti néhány gépét a londoni Stansted repülőtéren, ezzel túlszárnyalhatja az idei évre tervezett profitját.
Vágólapra másolva!

A társaság adózott eredménye 139 millió euró volt a júniussal végződött első negyedévben, 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az árbevétel 567 millió euróról 693 millióra nőtt, az utasok száma 18 százalékkal 12,6 millióra emelkedett.

A vállalat vezérigazgatója, Michael O'Leary arra számít, hogy az év egészében kissé romlik a gazdasági környezet, amit azzal igyekszenek ellensúlyozni, hogy télen csökkentik a kapacitást a nem jövedelmező útvonalakon. Ennek köszönhetően a korábban jelzettnél nagyobb nyereségre számít a vállalat az év egészében: 10 százalékos eredménynövekedést a korábban előre jelzett 5 százalék helyett.

Tavaly az utasszám 22 százalékkal 42,5 millióra nőtt a Ryanairnél, a jegyek ára átlagosan 7 százalékkal emelkedett az üzleti év során. Ez ellensúlyozta az üzemanyagköltség 50 százalékos növekedését.

A társaság múlt héten jelentette be, hogy tovább bővíti a Budapestről induló jáératainak számát. Ősztől már a nagy-britanniai Liverpoolba és Glasgow-ba is eljuthatunk a cég gépeivel.