Mobil idegenvezető a svájci Alpokban

Vágólapra másolva!
Zseb-idegenvezetőt bérelhetnek a dél-franciaországi Chamonix és a svájci Martigny között közlekedő Mont Blanc Express utasai.
Vágólapra másolva!

A zsebszámítógép, GPS helymeghatározó rendszer és turisztikai adatbank kombinálásával létrehozott interaktív multimédiás információs eszközt a Pocket Loox N560 elektronikus naptár alapján a Fujitsu Siemens Computers és két internetes idegenforgalmi cég fejlesztette ki a párizsi Le Monde információja szerint.

A Mont Blanc Express szerelvényén egy-egy utazásra 6 euróért - mintegy 1500 forintért - bérelhető eszköz a Mont Blanc és a Trient völgy térségéről nyújt információkat. Az idegenforgalmi tudnivalók az utazás során akkor tűnnek fel a zseb-idegenvezető képernyőjén, amikor a szerelvény éppen elhalad az egyes helységek, tájak, hegyek-völgyek mellett.

Az utazó kulturális, történelmi és turisztikai információkat kap a szerelvényen, érkezésnél pedig az adott településen megtekinthető nevezetességekről, múzeumokról, vagy éppen az éttermekről, francia és ha ezt igénylik, angol nyelven.

Az új információs rendszert három éven át csak tesztelik, de siker esetén kiterjesztik más francia vasútvonalakra is.