Milliárdos üzletté vált a szvinger-turizmus

Vágólapra másolva!
Sok más jelenséghez hasonlóan, a vaskos tabunak számító párcserélő, vagy szvinger-mozgalom is gyerekcipőben jár Magyarországon, ezzel szemben Amerikában például millió dolláros turisztikai üzletág fejlődött ki néhány év alatt.
Vágólapra másolva!

Matt Virtue, egy washingtoni ügyvédi iroda tanácsadója saját bevallása szerint több mint 10 ezer dollárt költ évente olyan programokra, utazásokra, szállodákra és klubokra, ahol barátnőjével közösen más párokkal létesíthetnek szexuális kapcsolatot.

A régebben még csak elszigetelt passziónak számító jelenségből mára dollármilliókat hozó üzlet lett: az Egyesült Államok legnagyobb szvinger-szervező cége, a Lifestyles Organization például évi 15 millió dollár értékben értékesít programokat a világ minden pontjára. A párcserélők nemcsak a különböző rendezvényeken költenek komoly összegeket szenvedélyükre, hanem szívesen utaznak nagyobb távolságokra is egy-egy divatos szvinger-hotel, strand, vagy klub kedvéért, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a Karib-szigeteken, Mexikóban, Franciaországban és másutt - írja az ABC News.

A Lifestyles 73 éves elnöke a szervezet éves kongresszusán, Las Vegasban elmondta, hogy a szvinger életforma egyre kevésbé pusztán egy életstílus, egyre inkább óriási üzletté is válik. A párcserélő életmód népszerűségét mutatja, hogy az idei kongresszuson nem kevesebb, mint 900 pár jelent meg, a szervezet pedig egy egész szállodát bérelt ki az eseményre, ahol előadásokat és természetesen partikat is szerveztek a megjelenteknek.

A szabados szex híveinek pontos számát csak becsülni tudják az Egyesült Államokban, ezért a szvinger-business-ből befolyó pénzek pontos összege sem ismert. Rick Conner, gyakorló párcserélő és a szvinger párok számára íródott tanácsadó könyv szerzője szerint mintegy 100 ezerre tehető a szvinger-szimpatizáns párok száma az Egyesült Államokban, s közülük mintegy 20 ezer pár aktív, azaz rendszeresen látogatja a párcserélő rendezvényeket, szállodákat. Mások szerint ezek a számok milliós nagyságrendűek.

A szvinger-párok számának növekedése ellenére a jelenséget felismerő és gyorsan reagáló üzletemberek óvatosak. Pedig például a Lifestyles Organization tagjai 690 dollár regisztrációs díjat fizetnek be, amelyből mintegy 200 dollárt fordítanak a rendezvények költségeire, a maradék összeg pedig a profitot növeli. A pároknak ráadásul a szállodai költségekre, a repülőjegyekre külön összegeket kell áldozniuk.

Étteremben tilos a szex

A tagok többsége betartja a szabályokat, persze kivételek mindig akadnak. A szervezet munkatársainak például egy alkalommal erőszakkal kellett eltávolítaniuk egy párt az egyik olasz étteremből, mert aktusba kezdtek az étterem vendégeinek szeme láttára.

A szervezet éves konferenciája és a különböző gyűlések, előadássorozatok mintegy 4 millió dolláros forgalmat generálnak évente. Ügyfeleik jelentős összegeket áldoznak utazásokra is, amiből a Lifestyles komoly profitra tesz szert. A párok a jamaikai Hedonizmus II., vagy a mexikói Desire (vágy) hotelben, vagy az ezekhez hasonló szállodákban évente 10-12 millió dollárt hagynak ott.

Az előbbi szálloda például a szvinger párok kedvéért enyhített amúgy sem túlságosan szigorú szabályzatán és a teljes létesítményben engedélyezte a ruha nélküli tartózkodást. Egyedül ebben a szállodában a Lifestyles 2 millió dollár értékben foglal le szobákat, egy szezonban hat héten keresztül. A hotel személyzetének egyébként szigorúan tilos szexuális kapcsolatot létesítenie a vendégekkel, s néhány dolgozót el kellett már távolítani a szabály megszegése miatt.

A mexikói Desire szálloda kifejezetten a szvinger ügyfelek igényeinek ás vágyainak kielégítésére nyílt meg tavaly novemberben. A vendégek több mint fele aktív szvinger. A párcserélő vendégekre specializálódott szállodákon kívül a nagy profit reményében olyan nagy és híres szállodaláncok is beléptek az üzletbe, akik korábban tartózkodtak a szvinger párok fogadásától.