A Ryanair megbünteti Belgiumot

Vágólapra másolva!
A Ryanair diszkont légitársaság november 12-től felfüggeszti a Belgium déli részén lévő Charleroi repülőtérről induló járatait. A légitársaság ezzel tiltakozik a júniusi repülőtéri munkabeszüntetés ellen, és egyben el akarja érni, hogy minimális repülőtéri szolgáltatásokat munkaügyi konfliktus esetén is tartsanak fenn.
Vágólapra másolva!

Az ír légitársaság egyidejűleg egy millió eurós kártérítési igényt is megfogalmazott - közölte a cég egyik szóvivője. A Ryanair több mint 22 ezer utastól esett el amiatt, hogy a repülőteret június 15 és 17-e között a biztonsági személyzet munkabeszüntetése miatt lezárták.

A Charleroi repülőtér főként a Ryanair légitársaságnak köszönheti, hogy hat év alatt az utasforgalma 200 ezerről 2,5 millióra emelkedett.

A Ryanair reményét fejezte ki, hogy mihamarabb újraindíthatja járatait, de garanciát követel arra, hogy a nemzetközi légikikötő sztrájk esetén is működőképes marad. Első reagálásában a Centrale Nationale des Employés (CNE) szakszervezet elutasította, hogy a sztrájkjogot korlátozzák.