Csomagdíjat vezet be a Wizz Air

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság minden feladott csomag után 780-1600 forint közötti díjat számol fel a jövőben, amit a repülőtéri bejelentkezés folyamatának gyorsításával és a csomagkezelés hatékonyabbá tételével indokolnak.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air pénteki közleménye szerint a csomagokra felszámolt díj foglaláskor 780, utólag pedig (telefonon keresztül, vagy a repülőtéren) 1600 forint. A légitársaság arra szeretné ösztönözni utasait, hogy minél kevesebb csomagot vigyenek magukkal, hiszen ezzel is időt takarítanak meg a check-in-nél - áll a közleményben.

Az új rendszer pénteken lép életbe és minden utasra érvényes, akik az október 27. utáni járatokra foglalnak repülőjegyet. Azoknak az utasoknak akik már korábban lefoglalták utazásukat október 27. utáni indulással, nem kell majd díjat fizetniük a repülőtéren - fűzik hozzá.

Az újonnan bevezetett intézkedések nem módosítják a kézipoggyászra vonatkozó, eddig is érvényben lévő szabályokat. A fedélzetre továbbra is csak egy, maximum 10 kilogramm súlyú csomag vihető fel. Szintén változatlan a túlsúlyos poggyász díja: a 20 kilogrammot meghaladó csomagok után kilónként 2000 forint díjat kell fizetni.