Vágólapra másolva!
Jövő év elejétől új desztinációval bővül a ferihegyi repülőtér kínálata, miután az Aer Lingus ír légitársaság bejelentette, új belfasti bázisának megnyitásával egy időben 2008. február 25-től közvetlen légi kapcsolatot teremt az észak-ír főváros és Budapest között - derül ki a Budapest Airport közleményéből.
Vágólapra másolva!

A közel 600 ezer főt számláló várost eddig csak londoni, párizsi, amszterdami, vagy prágai átszállással lehetett repülővel elérni Budapestről, de a jövő év elejétől az ír légitársaság Airbus-320-asai hetente háromszor közlekednek majd Belfast és a magyar főváros között.

Az Aer Lingus nem új légitársaság Ferihegyen, jelenleg a Dublin-Budapest útvonalon közlekedő járatokat üzemelteti. Az új belfasti úttal egyébként tovább erősödik majd a Budapest Airport egyesült királyság-beli kapcsolatrendszere is, hiszen ma öt légitársaság (British Airways, Malév, Easyjet, Jet2.com, Wizz Air) kínál járatokat Londonba és Manchesterbe.

Ez a szám a Ryanair októberi érkezésével tovább gyarapszik majd, hiszen az ír diszkont légitársaság még ez év őszén megkezdi liverpooli, east midlands-i, glasgow-i és bristoli járatainak üzemeltetését.