Gyanús csomagokkal sétált a kifutópályán

Vágólapra másolva!
Lezárták kedden reggel a római Ciampino repülőteret miután egy pilóta jelezte az irányítótoronynak, hogy egy férfi sétál a kifutópályán két gyanús csomaggal a kezében. A csomagokat a hatóságok felrobbantották, de kiderült: nem tartalmaztak veszélyes anyagot.
Vágólapra másolva!

A 31 éves eritreai férfit egy felszálláshoz készülődő teherszállító repülőgép pilótája vette észre, amint a kifutópályán sétál. Rögtön jelentette az esetet az irányítótoronynak, aki értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök letartóztatták a férfit, csomagjait pedig irányított robbantással megsemmisítették - közölte a rendőrség szóvivője.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogyan került a férfi a kerítéssel körülvett repülőtér kifutópályájára. A Ciampino repülőteret elsősorban a fapados légitársaságok használják, de erre a repülőtérre érkeznek többnyire a hivatalos kormánydelegációk is. A repülőteret ráadásul katonai repülőgépek is használják.

A Ciampino repülőteret rendszerint bezárják éjszakára, ilyenkor nem fogadhat gépeket, de az eset nyomán meghosszabbították a zárlatot, ami késéséket és járattörléseket eredményezett - írja az Msnbc Travel.