Thaiföld bemutatkozik a Kongresszusi Központban

Vágólapra másolva!
Csütörtökön nyitotta meg kapuit és péntektől várja az érdeklődőket a Budapesti Kongresszusi Központban a Thaiföld Expo 2007 nevű kiállítás és vásár, ahol a látogatók megismerkedhetnek a dél-kelet ázsiai ország látnivalóival, kultúrájával, de a különböző thaiföldi kiállítók termékeivel is.
Vágólapra másolva!

A Thaiföld Expón a látogatók 45 thai gyártó és exportőr cég különböző termékei közül válogathatnak.. A kiállító cégek közül néhány a legnagyobb piacvezető cégek közé tartoznak Thiaföldön. A thai kiállítók mellett 12 olyan magyar importőr cég is bemutatkozik, amelyek kizárólagosan thai termékeket forgalmaznak.

A látogatók a megkóstolhatják az eredeti thai ízeket, és kipróbálhatják, hogy milyen is az eredeti tradicionális thai masszázs.

2006-ban Thaiföld Magyarország felé irányuló exportja 45,31 százalékkal növekedett, s elérte a 217,23 millió eurót. A legfőbb export termékek a számítástechnikai cikkek és alkatrészek, gépjárművek, elektronikai cikkek, élelmiszer, gumi termékek, ruházat, bútor és a lakberendezési kiegészítők. Kiemelten fontos a két ország kereskedelmi viszonyában az idegenforgalom is, hiszen évente több ezer magyar turista keresi fel Thaiföld tengerpartjait.

A kiállítás mindenki számára ingyenes, amely reggel 10 órától este 6-ig látogathatnak az érdeklődők. A látogatókat értékes nyeremények is várják.

A július 1-jéig tartó kiállítással párhuzamosan Budapest több pontján thai masszázs pontokat állítottak fel a szervezők, ahol bárki felfrissülhet a néhány perces kezelés alatt.