Vágólapra másolva!
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) által meghirdetett "Nagy Ízutazás 2006" sikere és az idei "Zöldturizmus Éve" eddigi tapasztalatai igazolják, hogy az ezekhez hasonló tematikus kampányokkal a belföldi lakosság könnyebben rávehető a belföldi utazásra, ezért a Zrt. 2008-ban folytatja a tematikus évad koncepcióját és a 2008-as évet a hazai vízi turizmusnak szenteli.
Vágólapra másolva!

Az MT Zrt. pénteki közleménye szerint a szervezet 2008-ra meghirdeti a "Vizek Évét", amelynek keretén belül tavasszal és ősszel az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésére, nyáron pedig a Magyarország élővizei által kínált lehetőségekre helyezi a hangsúlyt. Külön figyelmet kapnak majd a kommunikációban az utóbbi években végbement, végbemenő fejlesztések, például a gyógy- és termálfürdők, a wellness-kínálat, vagy az újonnan nyílt kikötők, strandok. A kampányév során számos országos és regionális jelentőségű rendezvény várja majd a vizek szerelmeseit.

A kampányév célja elsősorban a belföldi vendégek tartózkodási idejének meghosszabbítása, a vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák számának növelése, és így több bevétel realizálása. A kampányév céljai között az is szerepel, hogy az idei regionális pályázatok nyomán az elkövetkező években megvalósuló egészségturisztikai fejlesztésekre új keresletet ébresszen.

A Magyar Turizmus Zrt. azután döntött a következő év tematikájáról, hogy májusban - kérdőív segítségével - kikérte a turisztikai szolgáltatók, a szakmai szervezetek, az önkormányzatok, a Tourinform irodák, az oktatási intézmények és a média képviselőinek véleményét a tematikus évadokra vonatkozóan. A lehetőséggel több száz turisztikai szakember élt.

A megkérdezést követően döntés született a 2009-es év tematikájáról is: a "Kulturális Turizmus Éve" kampányév célja Magyarország kulturális értékeinek, örökségének megismertetése és az erre épülő turizmus élénkítése lesz. A zrt. a 2009-es kampányév témáját annak érdekében tartotta fontosnak már most kijelölni, hogy a turisztikai szolgáltatók és programgazdák minél hamarabb felkészülhessenek a csatlakozásra.