A Tisza-tavon is lesz viharjelző

Vágólapra másolva!
A Balatonon, illetve a Velencei Tavon működőhöz hasonló viharjelző rendszer kiépítését tervezi a Tisza-tavon a Tisza-tavi Térségi Fejlesztési Tanács - a beruházás terveit csütörtöki Kiskörén megtartott ülésén fogadta el a testület.
Vágólapra másolva!

Az elképzelések szerint, a hét jelzőbázisból álló hálózat 2008. tavaszán kezd működni, közel 400 millió forint beruházása nyomán.

Mint azt Kivágó Tamás a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes vezetője ez alkalommal elmondta: a tervezett rendszer a Balatonihoz hasonlóan első és másod fokú viharjelzést ad majd a vízen tartózkodóknak.

Első fokú jelzés esetén percenként 60-at, másod fokú figyelmeztetésnél pedig percenként 90-et villannak majd a jelzőfények - ismertette a rendszer működését a dandártábornok. A Balatonon egyébként 25, a Velencei tavon pedig két jelzőbázis üzemel - tette hozzá.

A megvalósítás ütemezése annak is függvénye, hogy milyen segítséget kapnak a rendszer megépítéséhez. Ennek érdekében különböző fejlesztési forrásokra pályáznak - mondta az igazgató asszony.