Hazánkat népszerűsíti a Budapest-rajongó kínai sztár

Vágólapra másolva!
Turisztikai film készül Magyarországról Chen Peisi, a legnépszerűbb kínai táncos-komikus főszereplésével. A művész pénteken érkezik Budapestre a kínai közszolgálati televízió, a CCTV stábjával együtt - közölte az MTI-vel Kállai Krisztián, a program sajtószervezője.
Vágólapra másolva!

Chen Peisi édesapja rajongott a magyarokért, ezért őt Pestnek, másik két testvérét Budának illetve Margitnak nevezte el. A híres művész Budapest nevezetességeit mutatja be, mint például a New York Kávéházat, a Gellért Fürdőt, a Parlamentet, a Dunáról a Művészetek Palotáját, a Vámház körúti Nagyvásárcsarnokot, a Budai Várat a Halászbástyával és a Mátyás templommal.

Chen Peisi és a forgatócsoport Gödöllőn, a Királyi Kastélyban is filmez, mert - ahogy Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke elmondta a távirati irodának - hihetetlenül nagy az érdeklődés Kínában Sissi vagyis Erzsébet királyné után.

A stáb Visegrádot és Szentendrét is felkeresi. A kínai sztárkomikus utazásai közben megismerteti honfitársait a magyar gasztronómiával, és lovagolni is fog. Kísérő tolmácsa Simon Adrienn lesz, aki Kínában tanult, ott szépségversenyt nyert, és több reklámfilmben is szerepelt.

A Magyarországról szóló turisztikai filmet, amely imázsépítés, kulturális és gasztronómiai ismertető, Kínában a 2007. szeptemberétől 2008. áprilisáig tartó magyar évad rendezvénysorozata nyitányaként fogják bemutatni. Az öt napos forgatást a Magyar Turizmus Zrt. szervezte - tette hozzá Niklai Ákos.