Csúszdaparadicsomot adtak át Bükön

Vágólapra másolva!
A 240 millió forint értékű beruházást saját forrásból hajtotta végre a társaság - tájékoztatta Németh István, a részvénytársaság elnök-vezérigazgatója a távirati irodát.
Vágólapra másolva!

A csúszdakomplexum egy kisebb esésű, 2,7 méter magasból induló családi csúszdából, egy 9,3 méter magasságú, 85 méter hosszúságú zárt, úgynevezett "Anakonda csúszdából", egy 6 méter magas "kamikaze" csúszdából, és egy kuriózumnak számító "fordított hagymakupola" formájú csúszdából áll. A csúszdák fogadómedencéi összesen 158 négyzetméter vízfelülettel rendelkeznek, a medencéket amelyben 26 fokos víz kering, a legmodernebb vízforgatókkal szerelték fel.

Németh István elmondta: a fejlesztéstől azt remélik, hogy tovább nő majd a vendéglétszám, amely szavai szerint az év első három hónapjában is már 10 százalékkal haladja meg az előző évit. Várakozásaik szerint a büki gyógyfürdőt az idén több mint 900 ezer fürdővendég keresi fel.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: üzleti tervükben 1,7 milliárd forintos árbevétel elérése szerepel, a tavalyi 1,5 milliárd forint után. Kitért arra, hogy társaságukat is érzékenyen érinti, hogy az OEP csökkentette bizonyos kezelések finanszírozását, ám ennek ellenére a medence- és masszázskezelések csak kismértékben, 100-150 forinttal kerülnek többe a biztosítottak számára.