Három napig lesznek nyitva a borospincék

Vágólapra másolva!
Míg tavaly Nyitott Pincék Napjának nevezték a hazai borturizmus fellendítésére szervezett kóstolókat, az idén már három napig tart a Nyitott Pince Napok névre keresztelt pünkösdi, május 26. és 28. között tartandó eseménysorozat - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Idén a május 26. és 28. közötti hétvégén 22 magyar borvidék 120 pincéjében várják a vendégeket a Nyitott Pince Napok rendezvénysorozat keretében. A távirati iroda kérdésére dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke elmondta, természetesen nemcsak a belföldi látogatókra számítanak. Világtendencia, hogy egyre népszerűbbek a gasztronómiai és a bortúrák, Magyarország vonzerői között is egyre fontosabb helyet foglal el a gasztronómia és a borászat, bár ezen a téren még vannak kihasználatlan lehetőségeink.

Amint arra Nyikos István, a Magyar Borok Háza igazgatója, a Nyitott Pincék Szövetsége elnöke emlékeztetett, látogatóik között előkelő helyet foglalnak el az angolok, a franciák és a svédek, akik nemcsak kóstolják a Magyar Borok Háza pincéjében a mintegy ötvenféle bort, de sok-sok palackkal vásárolnak is belőle.

Május 18-án Budapesten nagyszabású akcióval népszerűsítik majd a Nyitott Pince Napokat a szervezők. A Nyugati téren, a Széna téren és a Gellért téren népviseletbe öltözött hostessek - szőlő taposást imitálva - hívják fel a figyelmet a pünkösdi gasztronómiai rendezvényre, amelynek keretében ingyenes illetve kedvezményes borkóstolóval várják majd a vendégeket, és nem hiányoznak a borkorcsolyák sem.