Hóhiány ellenére rekord az osztrák sípályákon

Vágólapra másolva!
A hóhiány ellenére rekord eredménnyel zárhatja a 2006/2007-es téli idényt az osztrák idegenforgalom. Az április végéig tartó szezonban a vendégéjszakák száma az előzetes számítások szerint 0,7 százalékkal, az árbevétel 2 százalékkal növekszik tavalyhoz képest, s ezzel túlszárnyalja a tavalyi rekord eredményeket.
Vágólapra másolva!

November és február között 0,3 százalékkal 40,4 millióra nőtt a vendégéjszakák száma az osztrák síparadicsomokban, az árbevétel 1,9 százalékkal 6,65 milliárd euróra emelkedett.

Az osztrák gazdasági kamara tájékoztatása szerint elsősorban a magasabban fekvő síterepek látogatottsága, illetve a termál-és városi turizmus lendült fel: a hóbiztos helyeken 6 százalékkal nőtt a bevétel, a burgenlandi termálfürdőkben 12 százalékkal, miközben az alacsonyan fekvő síterepeken 5-6 százalékkal visszaesett a forgalom.

Mindamellett a 90 ezer osztrák idegenforgalmi vállalkozásból igazából mindössze 6 került egzisztenciálisan veszélybe a hóhiány miatt, de ezek igénybe vehetik a gazdasági minisztérium e célból létrehozott támogatását.