A Malév gépeit is érinti a brüsszeli sztrájk

Vágólapra másolva!
Törölték a brüsszeli repülőtérről induló járatok nagy részét, az érkező gépeket pedig környező repülőterekre irányították át pénteken, mert a tűzoltók meglepetésszerűen sztrájkba kezdtek - közölte a belga főváros légikikötőjének szóvivője. A sztrájk a Malév járatait is érinti.
Vágólapra másolva!

A repülőtér gyakorlatilag zárva van, kivéve a kisgépek előtt - mondta a szóvivő. Az érkező gépeket Liege, Charleroi, Ostende, Anvers, illetve a hollandiai Eindhoven és Amszterdam, továbbá a franciaországi Lille, Párizs és Beauvais repülőterére irányították át.

A sztrájkot reggel 8 órától este 6-ig hirdették meg. A repülőtér vezetése és a szakszervezet között azonban most is folynak a tárgyalások.

A Brüsszelbe érkező, illetve onnan induló péntek délelőtti Malév-gépeket is érintette a belga főváros repülőterén kezdődött sztrájk. Az érkező magyar gépet egy vidéki város repülőterére irányították át, az induló, Budapestre tartó délelőtti járatot pedig törölték.

A távirati irodát a Malév brüsszeli kirendeltsége úgy tájékoztatta, hogy a reggel 8 óra 25-re tervezett érkezésű MA0600-as járat Brüsszel helyett a 120 kilométerre lévő Oostende repülőterén szállt le. S mivel ugyanez a gép indult volna vissza 9 óra 15 perckor Budapestre, az MA0601-es számú járatot kénytelenek voltak törölni: az erre váró utasokat áttették az esti, 20 óra 20 perckor induló MA0603-as számú járatra, azt remélve, hogy addigra véget ér a sztrájk, s újraindul a repülőközlekedés.