Nőtt a légicégek húsvéti forgalma

Vágólapra másolva!
A tél elmúltával egyre többen utaznak repülővel, ám a húsvéti ünnepek idején a légitársaságok szinte valamennyi járata teljes kihasználtsággal üzemel. Ezért is érintett egyes társaságokat különösen kedvezőtlenül a Celebi Kft. földi kiszolgálóinak kétnapos sztrájkja.
Vágólapra másolva!

A húsvéti forgalomnövekedés hatása érezhető volt a Malév szinte összes járatán, ez azonban inkább a húsvéti szünettel van összefüggésben - mondta a távirati irodának Németh Kriszta, a nemzeti légitársaság kommunikációs igazgatója. Általában minden országból az iskolai szünet első és utolsó hétvégéjén tapasztalható jelentős forgalomnövekedés, ezen kívül a legtöbb Malév járat tele van a Nagyhét utolsó munkanapjain is.

A kommunikációs igazgató szerint a múlt heti munkabeszüntetés a Malévot nem érintette, mivel saját földi kiszolgáló társasággal működik. Mivel a járatok ebben az időszakban tele vannak, csak kevés széket tudott felajánlani a Malév a sztrájk miatt nehéz helyzetbe került légitársaságok utasainak. Úgy döntöttek azonban, hogy két londoni sűrítő járatot is beállítanak, hogy azok az utasok is lejuthassanak Londonba, akiknek törölték a járatát.

Borsos György, a SkyEurope magyarországi igazgatója hasonló tendenciáról számolt be, bár hangsúlyozta, hogy a diszkont légitársaság járatainak többsége az év egészében magas foglaltsággal közlekedik. A SkyEurope-ot szintén nem érintette a munkabeszüntetés, mivel a Maléven és a Celebin kívül a SkyEurope is végez földi kiszolgálást Ferihegyen. A SkyEurope a sztrájk ideje alatt földi kiszolgálást végzett a Wizzair, a Sterling diszkont légitársaság és a Travel Service légitársaság számára is.

Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a sztrájk ellenére egyetlen járatukat sem kellett törölniük. Hozzátette, hogy a repülőjegyek erre az időszakra hónapokkal, hetekkel ezelőtt elkeltek. A Wizz Air egyébként is 80 százalék feletti telítettséggel közlekedő járatai a húsvéti ünnepek alatt rendszerint teljesen megtelnek. Jelentős a kiutazók, de a húsvétra Magyarországra érkező utasok száma is. A külföldre indulók között ebben az időszakban a közkedvelt célállomások közé tartozik Róma és London mellett Malmö is - tette hozzá Kázmér Natasa.