Káromkodó pilóta miatt törölték a járatot

Vágólapra másolva!
Az amerikai Northwest Airlines légitársaság egy Las Vegasból Detroitba tartó járatát törölték a légügyi hatóságok, mivel a pilóta a beszálló utasok előtt káromkodott a mobiltelefonján, ráadásul hangosan szidta is az egyik utast.
Vágólapra másolva!

Az eset szombaton történt a nevadai város repülőterén. A Northwest Airlines Detroitba tartó járatára épp szálltak be az utasok, akik halhatták, amint a gép kapitánya finoman szólva is heves telefonbeszélgetést folytatott mobilján. A beszélgetés foszlányai kiszűrődtek a pilótafülkéből.

Később a pilóta kilépett az utastérbe, magára zárta a mosdó ajtaját és folytatta a káromkodásokkal díszített beszélgetést, amelyben a kelleténél jóval többször hangzott el az f-betűs szó - közölte a Szövetségi Légügyi Hivatal szóvivője. A repülőtérre kiérkező rendőröknek az utasok elmondták, hogy egyikükkel még kötözködött is a kapitány.

A pilótát eltávolították a gépről és az ügy kivizsgálása céljából Detroitba vitte e légitársaság. Az utasok más járatokon jutottak el célállomásukra - írja a MSNBC Travel.