Krakkó a magyar fiatalok kedvence

Vágólapra másolva!
Bár a csütörtökön megnyílt Utazás kiállításon eddig ismeretlen lengyelországi régiók is bemutatkoznak, a magyar fiatalok egyik legkedveltebb utazási célpontja még mindig Krakkó - mondta a Magyar Távirati Iroda munkatársának Bakonyi Erika a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója.
Vágólapra másolva!

Ezúttal olyan lengyelországi régiók is bemutatkoznak a kiállításon, amelyek a magyarok körében eddig kevésbé voltak ismertek. Ilyen az ország nyugati határa mentén elterülő Lubuskie régió - amely arról is híres, hogy ez az egyedüli táj Lengyelországban, ahol megterem a szőlő. Swierkocinban szafarin, a Warta folyó torkolatvidékén lévő nemzeti parkban madárlesen vehetnek részt az ide látogatók. A műemlékek iránt érdeklődők festői szépségű várakat, erődrendszereket fedezhetnek fel errefelé.

A másik - az Utazás kiállításon először szereplő - régió, az ország keleti határán fekvő Podkarpackie. Itt van Lengyelország legvadregényesebb vidéke a Beszkidek, és a közelben található Lengyelország legrégebbi és legnagyobb skanzenje is. Lancut várában pedig híres kocsi múzeum is várja a turistákat.

A sláger azonban még mindig Krakkó, amelyet a hajdani autóstoppos magyar fiatalok gyerekei most fedeznek fel. A március 15-i hosszú hétvégén is nagyon sok magyar kerekedett fel, hogy sétálgasson Krakkó főterén, beüljön egy jó sörözőbe és vásároljon. A patinás város különösen híres az egyedi iparművészeti árukról és a jó butikokról.

A vasárnap estig nyitva lévő Utazás kiállításon a dunajeci tutajosok népviseletbe öltözve színesítik a standot, ahol sok magyar nyelvű prospektussal csábítják a Lengyelországba a magyar turistákat.