Jövő héten nyit az Utazás 2007 kiállítás

Vágólapra másolva!
Határon innen és túl mintegy 920 kiállítóval több, mint 19 ezer négyzetméteren várja a látogatókat március 29. és április 1. között az Utazás és Karát kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - hangzott el a szerdán a Cseh Köztársaság budapesti nagykövetségén tartott tájékoztatón. Az Utazás 2007 kiállítás díszvendége éppen Csehország lesz.
Vágólapra másolva!

Az "Ahol nyílik a nyár" jelszóval hívogató Utazás kiállítás ezúttal 53 országon és Magyarország tájain keresztül kalauzolja végig az érdeklődőket - mondta Reményiné Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója a tájékoztatón. A világ szinte minden pontját behálózó túrák, utak, aktív pihenést, lovaglást kínáló ajánlatok, családi programok szerepelnek a kínálatban.

A belföldi kínálatban a természetjárásra, a lovas programokra és az úgynevezett Zöld Turizmusra helyezik a hangsúlyt, mivel 2007 a Zöld Turizmus Éve a Magyar Turizmus Zrt. meghatározása szerint.

A vásár díszvendég idén a Cseh Köztársaság lesz. Amint Léderer Betty, a cseh turisztikai központ vezetője a távirati irodának elmondta, Prága nevezetességeit, kulturális örökségét fotókiállításon mutatják be az érdeklődőknek. A Svejk étteremben ízletes falatokat, jellegzetes cseh ételeket szolgálnak fel az érdeklődőknek. A "B" pavilon színpadán a Svejk Band húzza a talpalávalót.

A vásáron idén is lesznek új kiállítók. A nagyközönség először találkozhat Hollandia, Skócia, Jamaika, Katar, a Myanmari Államszövetség és Tahiti ajánlataival.

A magyar utazási irodák és wellness-központok közül sok a kiállítás időszakára időzíti akcióit, jelentős kedvezménnyel kínálják a sokféle gyógyüdülést, kulturális programot, borutakat.

A kiállítók számos standon bor- és pálinkakóstolókkal, tájjellegű falatokkal várják a vendégeket. A színpadon pedig a hazai folklór jeles képviselői néptáncosok és zenészek népdalénekesek és együttesek, fúvós zenekarok teremtenek fergeteges, vidám hangulatot. Újdonság az utazási árverés, amelyen a "kalapács alá" kerülő utakra, programokra bárki licitálhat, aki az árverés helyszínén illetve a www.reise.info.hu oldalon előzetesen regisztrált.

A kísérő rendezvények sora hosszú: magyar és nemzetközi gasztronómiai bajnokság Culinary Expo-Gasztro show néven, szakmai konferenciák, lovas manézs, off road pálya, kölyök kalandpark.

Az I. Magyar Leader Expo célja a magyar vidék fejlesztése. A rendezvényen, amelynek szlogenje: "Falu a városban", egyebek között a háztáji gazdák tevékenységét, a tájjellegű ételeket, a vidéki életformát ismerhetik meg a városban élők.

Az Utazás és a Karát kiállításra egy jeggyel lehet belépni, s a látogatókat sok nyeremény is várja a vásáron. Ha a Volán járataival érkeznek, 50 százalékos utazási kedvezményben részesülnek. Március 29. szakmai nap: a nagyközönséget március 30. és április 1. között várják. A Magyar Turizmus Kártyával érkezőknek és a 70 éven felülieknek ingyenes a belépés.