Afrika-expedíció Fokvárostól Alexandráig

Vágólapra másolva!
Hétfős kelet-közép-európai - köztük egy magyar - extrém sportolóból álló expedíció indul el március 10-én Fokvárosból, hogy átvágjon Afrikán. A csapat a kontinenst átszelve olyan erőt próbáló feladatokat tűzött maga elé, mint a hegymászás, futás, túrázás, biciklizés és evezés. Céljuk, hogy próbára tegyék fizikai és érzelmi tűrőképességüket, illetve élményeik révén még jobban megismerjék önmagukat.
Vágólapra másolva!

Az Old Spice Afrika elnevezésű, 150 napos expedíció legfontosabb feladatai közé tartozik a Kalahári-sivatagot átszelő 240 kilométeres futás, evezés a Viktória-vízesésnél, valamint Afrika legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró (5895 méter) megmászása. A résztvevők összesen 13 451 kilométer tesznek meg Fokvárostól Alexandráig.

"Az expedíció a teljesítményről és az egyén (képességeinek) végső határairól szól. A csapattagok nemcsak azért lesznek majd képesek véghezvinni az expedíciót, mert mindegyikük tapasztalt sportoló, hanem mert szellemileg és fizikailag is készen állnak arra, hogy szembenézzenek az elkövetkezendő 150 nap kihívásaival" - mondta Hídvégi Üstös Pál, az expedíció vezetője és egyben magyar résztvevője. Hídvégi Üstös-Pál túlélési és navigációs szakértő, aki otthonosan mozog a hegymászás, a hegyi kerékpározás, a görkorcsolyázás, a rafting, az evezés, a síelés és a lovaglás terén is.

Forrás: EPA

A Kilimandzsáró hava

Rajta kívül még hat férfi vesz részt a túrán, mindegyikük más-más extrém sportban mozog otthonosan, és más-más országot képvisel. A cseh Petr Siska Tuma 12 ezer kilométeres ausztráliai expedíción vett részt, a szlovákiai Alföldy Tibor 10 éve indul kerékpárversenyeken. A horvát Ivan Capovic hét éve kalandversenyek résztvevője. A szlovén Robert Rakovec atléta ugyancsak széles körű tapasztalatokkal rendelkezik az extrém sportok terén. Andrej Spak Ukrajnát, Artyom Rosztovcev pedig Oroszországot képviseli majd.

Az öthónapos, augusztus 9-én véget érő sporttúra hatalmas kihívás, hiszen a sportolók olyan távot tesznek majd meg, amelynek nehézségei még a legtapasztaltabb emberek számára is tartogat meglepetéseket.