Kocogó városnézés Skóciában

Vágólapra másolva!
Egyedülálló módon kocogós városnézésre invitálja a VisitBritain az Edinburgh-ba látogatókat. A városnéző túra új perspektívából mutatja be Skócia fővárosát, egyesítve a futás, a városnézés és a történelmi nevezetességek megtekintésének élményét.
Vágólapra másolva!

A kezdeményezés nem a versenyszerű sportolókat állítja a rajtvonalhoz, hanem azokat igyekszik megmozgatni, akik aktívan kívánják felfedezni Edinburgh eddig nem ismert nevezetességeit és környezetének szépségét - adta hírül a Brit Turisztikai Hivatal.

A túra útvonala körülbelül öt kilométer hosszú, s a résztvevők végigkocoghatnak a város történelmi főutcáján, majd az óvárosból jutnak el Edinburgh legjellegzetesebb dombjára, a Calton Hillre. Az útvonalon alkalom nyílik az I. Dávid Király alapította Holyrood kastély megtekintésére, amely előtt tovább kocogva a turisták a Skót Parlament új épülete előtt elhaladva jutnak az óváros leghíresebb utcájára, a Cowgate-re. A csoport a kiindulási ponthoz, a város egyik hoteljéhez érkezik vissza, ahol háromfogásos ebéd várja.

A kocogós városnézés, vagy városnéző kocogás az edinburgh-i illetőségű Peter Hamilton ötlete, aki kocogás közben találta ki, hogy össze lehetne kötni a kellemest a hasznossal, vagyis sportolás közben meg lehetne nézni a város nevezetességeit. Hamilton két éve létrehozott már egy egyesületet, amelynek szervezésében a turisták sétálva nézhetik meg a várost.

Sétáról most kocogásra váltunk, de az Edinburgh-be látogatókat nem csak egyszerű öt kilométeres futásra invitáljuk. A városnéző kocogás a szenvedélyes futóknak és a csak egy kis mozgásra vágyóknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújt - mondta Gődény Gábor, a VisitBritain közép-európai képviseletvezetője.