Áprilistól oneworld-tag lesz a Malév

Vágólapra másolva!
A Malév idén április 1-jétől lesz a világ vezető légitársasági szövetsége, a oneworld tagja - tájékoztatta a távirati irodát a Malév a oneworld csütörtöki közleménye alapján.
Vágólapra másolva!

A magyar nemzeti légitársaság két éves felkészülés után a jordániai Royal Jordanian Airlines-szal és a japán JAL légitársasági csoporttal együtt válik a oneworld teljes jogú tagjává. Ez lesz a légitársasági szövetség nyolc éves történetének legnagyobb bővítése. Malév tíz új célállomással és egy új országgal, a Macedón Köztársasággal bővíti a tíz tagú oneworld hálózatát.

A oneworld szövetség jelenlegi tagjai az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, az Iberia, a LAN és a Qantas, valamint e légitársaságok tucatnyi leányvállalata.

A magyar légitársaság a másik két új taggal együtt április 1-jétől nyújtja a oneworld szolgáltatásit. A Malév 75 ezer törzsutasával együtt közel 20 millió új törzsutas gyűjthet pontokat a szövetséghez tartozó légitársaságok útvonalain. A oneworld-tag légitársaságok utasai számára ezen kívül előnyt jelent többek között az egyetlen jegy megvásárlása a tervezett teljes útvonalra, az összehangolt menetrend, a közösen használt bázisrepülőterek, a repülőtereken a teljes útvonalra szóló check-in és számos más szolgáltatás.