Vágólapra másolva!
Környezetvédelmi szempontok miatt Sechelles-szigetek kormánya úgy döntött, hogy 2010-re évi 200 ezerben maximálja az ide érkező turisták számát. Tavaly több turista volta a szigeten, mint őslakos.
Vágólapra másolva!

Az intézkedésre azért van szükség, mert a szigetek vendégforgalma az elmúlt évben 10 százalékkal nőtt a 2005-ben regisztrálthoz képest, s a Nemzetközi Valutaalap becslése szerint az elmúlt évben 4,5 százalékkal bővült az ország gazdasága - szemben a 2005-ös 1,2 százalékkal - ami kizárólag a turizmusnak és az idegenforgalomhoz köthető építőiparnak volt köszönhető.

2006-ban összesen 140 627 külföldi kereste fel a Seyhelles-szigetek szállodáit, ami 9,3 százalékos növekedésnek felel meg, s rekord is egyben, hiszen soha ennyien nem utaztak a szigetországba egyetlen év alatt. A szám különösen nagy, ha figyelembe vesszük, hogy a 115 kisebb-nagyobb szigetből álló szigetcsoport lakosainak száma mintegy 80 ezer.

A Seyhelles-szigeteki Turisztikai Hivatal közleménye szerint a forgalom növekedésének az angol és francia piac kedvező alakulása volt az elsődleges oka, de jól teljesítettek a viszonylag újnak számító küldő országok, mint például Oroszország és a kelet-európai államok is. Utóbbiakból különösen nagy volt a forgalomnövekedés.

A turisztikai szakemberek 10 százalék körüli növekedést valószínűsítenek 2007-re is. A turisták napi 200 dolláros költése 2010-re elérheti a 700 dollárt is.