Merész idei tervek a Wizz Airnél

Vágólapra másolva!
A Wizz Air diszkont légitársaság a tavalyi 3 milliót követően az idén több mint 4 millió utassal, és teljes üzemelési teljesítménye mintegy 50 százalékos növekedésével számol - közölte a Wizz Air a távirati irodával. A légitársaság számos újítással készül az idei évre, és szigorítások is várhatók a poggyász kezelésnél.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a légitársaság a 2007-es évben továbbfejleszti szolgáltatásait, 15 százalékkal növeli budapesti kapacitásait és 7 új járatot indít Romániából. A Wizz Air újabb bázist nyit Bukarestben, és még az idén 4 új repülőgépet állít flottájába, amelyből egyet a román fővárosból üzemeltet. Ezzel - Katowice, Budapest, Varsó, Gdansk és Szófia után - májusban megnyílik a cég hatodik üzemelési bázisa is. Az idén mintegy félmillió utassal számol a légitársaság romániai járatain, és arra számít, hogy a cég 2008 nyarára Románia legnagyobb diszkont légitársaságává válik.

A Wizz Air járataival Bukarestből Budapestre, Rómába, Barcelonába, Londonba és Dortmundba, míg Marosvásárhelyről Budapest mellett immár Rómába és Barcelonába is eljuthatnak az utasok. A marosvásárhelyi üzemelés sikerét bizonyítja a Wizz Air szerint, hogy budapesti járatain havonta több utast szállítanak, mint a Malév.

A légitársaság az idén új, illetve továbbfejlesztett szolgáltatásokat vezet be. Az elsőbbségi beszállítás lehetővé teszi, hogy a szolgáltatást igénybe vevő utasok az elsők között szálljanak a fedélzetre és válasszák ki ülőhelyeiket. Ez a szolgáltatás jelenleg Budapest, London-Luton és Gdansk repülőtereken érhető el, utasonként 1300 forintért - derül ki a közleményből. A Wizz Air ezt a szolgáltatást folyamatosan kiterjeszti majd útvonalhálózatának többi repülőterére is, és hamarosan a légitársaság honlapján előre is megvásárolható lesz.

Újdonság az utas- és poggyászbiztosítás is, amely most már a helyfoglalással együtt megvásárolható. Az utasbiztosítási csomagok, amelyeket az AIG biztosítótársaság külön a Wizz Air számára dolgozott ki, a helyfoglalási folyamaton belül kiválaszthatók és a helyfoglalással együtt kifizethetők.

Ezekkel egy időben, a Wizz Air a reptéri utaskiszolgálási folyamatok hatékonyságának növelése érdekében új intézkedést vezet be. Az első csomag továbbra is ingyen adható fel. A második és minden további feladott poggyász kezeléséért az utasnak díjat kell fizetnie. A csomagonkénti díj 1300 forint, amennyiben az interneten, a helyfoglalással együtt fizetik ki az utasok. Utólagos (call centeren keresztüli, vagy repülőtéri) fizetés esetén 2600 forintot számol fel a légitársaság. Az intézkedés minden olyan utasra vonatkozik, aki január 15-e után foglal repülőjegyet, március 25-iki vagy az utáni utazással. Azok az utasok, akik január 15. előtt foglalták le repülőjegyüket, mentesülnek e díjak kifizetése alól.

A légitársaság közleményében hozzáteszi, hogy az új intézkedések nem változtatják meg a 20 kilogramm feletti csomagok túlsúlyára vonatkozó pótdíjat.