Ázsiába repülne a Virgin és az easyJet fapadosa

Vágólapra másolva!
A Virgin Atlantic légitársaság két fapados céggel, az easyJettel és a legnagyobb ázsiai diszkont légitársasággal, az Air Asiával közös vállalat felállítását tervezi, amely hosszú távú, tengerentúli járatokra kínálna jegyeket fapados árakon.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a közös vállalat központja Malajziában lenne, s a részletekről már meg is kezdődtek az egyeztetések Richard Brenson, a Virgin-birodalom feje, Stelios Haji-Ioannu, az easyJet és Tony Fernandes, az Air Asia vezetője között.

Iparági források szerint a közöss légitársaság első járatai a malajziai Kuala Lumpurból Manchesterbe, illetve az indiai Amritsar városába közlekednének, majd pedig a Shanghai melletti Hangdzsout és a pekinghez közeli Tiancsint is felvennék a célállomások közé.

A tervek szerint a járatokra Kuala Lumpur és Manchester között akár már 83dollárért - mintegy 15 600 forintért - is lehet jegyet váltani, de a maximális ár sem lesz több 130 ezer forintnál.

Ha a három cég által közösen üzemeltetett járatok Londonba is közlekednek majd, akkor vélhetően a lutoni repülőteret használjak majd a gépek, mivel a Virgin vonatjáratokat működtet a repülőtértől London belvárosába.

Az easyJet szóvivője a Reutersnek ugyanakkor elmondta, hogy a társaság nem tervez semmilyen szövetséget sem a legnagyobb ázsiai fapadossal. Hasonlóan nyilatkozott a Virgin képviselője is - írja a breakingtravelnews.com.